Show menu
Turistično informacijski centri so zakladnica vseh informacij o postojnski regiji: zgodovina, zgodbe, turistične znamenitosti, delovni časi, ceniki, prevozi, nastanitve, dogodki, gostinski ponudniki in še marsikaj drugega boste lahko izvedeli pri njih. Prijazni turistični informatorji si bodo vselej vzeli čas za vaša vprašanja in vam posredovali vse želene informacije. Enemu izmed centrov smo vnesli še dodatno funkcijo, saj je to poleg nudenja turističnih informacij tudi kraj, kjer domuje prodajna galerija lokalnih umetnikov. Njihova dela so edinstvena in neprecenljiva, ste si jih že ogledali? 
Turistično informacijski center Galerija se nahaja v samem središču Postojne, poleg Knjižnice Bena Zupančiča.

Svojim obiskovalcem nudimo raznoliko in bogato ponudbo turističnih publikacij o Postojni, regiji in Sloveniji ter tudi prodajne lokalne izdelke, ki so povečini unikatna ročna dela lokalnih ustvarjalcev. 

Ta so lep in kvaliteten odraz obrtnih in umetniških dejavnosti znotraj naše občine in širše regije. Omenjeni izdelki lahko popotnikom in turistom nudijo prijeten spomin na obisk naših prelepih krajev, a tudi domačini si lahko najdejo kaj za lasten žep in za obdaritev svojih najbližjih. 

TIC Galerija
Trg padlih borcev 5, 6230 Postojna
+386 (0)40 122 318

Foto: Arhiv Zeleni kras
Foto: Arhiv Zeleni kras
Turistično informacijski center Postojna se nahaja na Tržaški cesti v neposredni bližini Mercator centra, na cesti med izhodom z avtoceste in čudovito Postojnsko jamo. 

Tu gostom ponujamo bogato izbiro publikacij o Postojni, Notranjsko-kraški regiji in Sloveniji, hkrati pa je to tudi WI-FI točka. Obiskovalcem je na voljo i-Pad, na katerem lahko sami poiščejo informacije, imajo pa tudi možnost polnjenja mobilnih telefonov. 

Za prijetnejše počutje so za TIC-em sanitarije, avtomati s pijačo, prostor za kolesa, spredaj pa je zeleno parkirišče s klopmi in igralnim konjičkom za otroke.

TIC Postojna
Tržaška cesta 59a (ob Mercator centru), 6230 Postojna
+386 (0)64 179 972