Show menu
Morda sta vam na voljo le 2 ali 3 ure in ne veste kako bi najbolje izkoristili svoj čas pri nas? Zatorej dovolite, da vam podamo nekaj predlogov, saj je naša želja, da vam da pokažemo vse tiste manj znane lokalne bisere, ki bi jih bilo škoda zamuditi. Za vedoželjne priporočamo voden ogled mesta Postojna - na voljo so tri različne tematske poti. Pustolovski park je odlična zabava za vso družino, odločite pa se lahko tudi za razburljivo mestno pustolovščino, na kateri boste raziskovali mesto, reševali uganke, trenirali možgane, medsebojno sodelovali in se odlično zabavali

Veseli bomo, da boste, četudi na kratko, postali pri nas.

Pustolovski park Postojna

Se nahaja v neposredni bližini Postojnske jame

V zabavni gozdni avanturi med drevesnimi krošnjami vas čaka 5 različnih avanturističnih poti, na katerih boste premagali 73 različnih zabavnih preprek. Gozdno avanturo sestavljajo mostovi, lestve, mreže, vrvi, žice … preko katerih se boste povzpeli, ali pa kar zapeljali z ene dogodivščine na drugo. Koncept parka temelji na doživljajskem popotovanju in je namenjen zabavi za vso družino. Organizirajo tudi rojstnodnevne zabave za otroke, teambuidlinge in pripravljajo programe za šolske skupine. 

Zabava v parku traja 2-3 ure in je namenjena vsem, ki so višji od 120 cm oziroma so dopolnili vsaj 4 leta.

Kontakt: Pustolovski park Postojna
Naslov: Jamska cesta, 6230 Postojna
M: +386 (0)40 567 046

Foto galerija

Voden ogled mesta Postojna

Na vodenem ali samostojnem ogledu mesta Postojna si boste lahko ogledali slikovito mestno pot in odkrivali bogato kulturno dediščino. V slabih treh urah lahko spoznate 200 let zgodovine mesta Postojna ali pa se odločite tudi za voden ogled v družbi izkušenega lokalnega turističnega vodnika. Izbirate lahko med tremi tematskimi potmi:
Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
Meščanska promenada – samostojni ogled: 1,5 ure, vodeni ogled: 2,5 ure

Postojna je danes mesto, ni pa to od vedno bila. Mestne pravice je dobila šele leta 1909, za časa Avstro-Ogrske. V tem času se je s Postojnsko jamo zapisala na zemljevid sveta, z novo infrastrukturo in prvimi veličastnimi stavbami pa je pričela dobivati današnjo podobo. 

Najbolj mestna plat mesta doživlja pod italijansko oblastjo svoje vrhunce in padce!


Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
 Mesto na meji – samostojni ogled: 1,5 ure, vodeni ogled: 2 uri

Poznavalce vojnega dogajanja bo Postojna pritegnila zaradi svoje strateške lege. Postojnska vrata so taktični pojem, ki ga predavajo na vojaških akademijah. Pomembno vlogo je Postojna odigrala med prvo svetovno vojno, saj je stara Avstrija prav od tod krojila boje na reki Soči. 

Na vojaškem zemljevidu Italije ostane Postojna tudi med obema vojnama - kot strateško obmejno mesto, v katerega je italijanska oblast naseljevala tako civilno kot uradniško in vojaško prebivalstvo.

Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
 V središču krasoslovja – samostojni ogled: 1,5 ure, vodeni ogled: 1,5 ure

Če vas je očaral kras, potem boste gotovo želeli izvedeti, zakaj je prav Postojna svetovno središče krasoslovja – znanstvenega raziskovanja krasa in kraških pojavov. 

Vse skupaj se je začelo s skromnim domačinom, ki je odkril najlepše dele Postojnske jame in do takrat še nepoznano obliko življenja v njej, nadaljuje pa z Inštitutom za raziskovanje krasa in s stalno razstavo Muzej krasa v Notranjskem muzeju Postojna.


Kontakt: TIC Galerija
Trg padlih borcev 5, 6230 Postojna
+386 (0)40 122 318

Video galerija

Foto galerija

Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak
Foto: Boštjan Martinjak

Mestna pustolovščina

Imate v sebi raziskovalno žilico? Si želite za nekaj trenutkov vrniti v otroštvo in se počutiti kot neustrašni raziskovalec? Bi želeli svoje otroke pripraviti da odložijo pametne telefone in si na svežem zraku razgibajo možgančke? 

Mogoče bi sodelavcem pripravili nepozabno dogodivščino ali poiskali zanimiv način za zmenek. Iščete idejo za praznovanje rojstnega dne? Pustolovska igra je primerna za vse priložnosti in starostne skupine.

V izvirni dogodivščini po mestnih ulicah boste raziskovali mesto, reševali uganke, trenirali možgane, medsebojno sodelovali in se odlično zabavali. Igra je postavljena v mestno okolje in je zasnovana tako, da v njej lahko igra ekipa 2 do največ 5 igralcev. Prepletena je s številnimi miselnimi in praktičnimi izzivi, da bi prišli do cilja v 60 minutah pa morate odkriti vse skrite namige, dešifrirati kode in rešiti izvirne uganke. 

Dogodivščina je primerna tako za escape room navdušence kot tudi vse radovedneže ki jim je reševanje ugank, treniranje možganov in aktivno preživljanje prostega časa v zabavo. Idealna je za skupino prijateljev, sodelavcev ali družino, saj v 60 minutah napete pustolovščine ekipa sodeluje, razmišlja, se zabava, poveže in mogoče odkrije še kakšen skriti talent. 

Kreativne Poti, potovalna agencija, d.o.o.
Tržaška cesta 22a, 6230 Postojna
+386 (0)41 218 964

Bowling Epicenter Postojna

Foto: EPIC Eco Hotel group
Foto: EPIC Eco Hotel group
Bowling Epicenter je namenjen vsem, ki si v svojem prostem času želijo tako sprostitve ali pa aktivnosti kot je igra bowlinga. 

Pri njih lahko praznujete tudi rojstni dan, priredite poslovno srečanje ali pa se družite s prijatelji na nekoliko drugačen način. 

Bowling prostor ima deset stez in ponuja aktivno zabavo. Ta pa je ob koncih tedna še posebej atraktivna zaradi posebnih svetlobnih učinkov ter glasbene podlage z DJ-ji. Poleg zabave nudijo še razne prigrizke.

Bowling Epicenter Postojna
Kazarje 10, 6230 Postojna
+386 (0)5 700 22 99

Oglejte si tudi