Show menu
V Postojni kot svetovni zibelki krasoslovja se nahaja stalna razstava Muzej krasa, ki je najbolj celovita razstava o krasu v Evropi. Če ste se v Postojnski jami dodobra nagledali kapnikov, se jih tu lahko še dotaknete. Ste že slišali za srednjeveški zaklad, ki je bil najden v Predjamskem gradu? Naj vam namignemo, da je to pravi kraj, kjer ga lahko poiščete. Zagotovo vas bo navdušila tudi bogata zbirka okostij ledenodobnih živali ter ogled jamskih živali pod mikroskopi.  Razstava je primerna tako za mlajše kot za starejše obiskovalce, za razne skupine, individualne goste, dostop in ogled pa sta prilagojena tudi invalidnim osebam. 
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Zaklad iz Predjamskega gradu, ki je danes obiskovalcem Notranjskega muzeja Postojna na voljo za ogled, zajema izbrane predmete: kupico, tri kupe, pokal s pokrovom, pokal, čašo z mlinčkom na veter, solnico in dva svečnika. 

Poleg zaklada so obiskovalcem na ogled tudi okostja ledenodobnih živali – jamskega medveda, stepskega bizona ter ostanki jamskega leva, hijene, nosoroga in celo povodnega konja… 

Razstava vas strokovno in nazorno popelje od nastanka kraške pokrajine do sodobnega življenja na krasu, hkrati predstavlja kraj, kjer se lahko dotaknete kapnikov, si ogledate jamske živali pod mikroskopi in doživite analogni ter interaktivni prikaz 11.693 jam v Sloveniji. 

Notranjski muzej Postojna
Kolodvorska cesta 3, Postojna
+386 (0)5 721 10 90

Foto galerija

Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc
Foto: Miha Dolenc

Video galerija