Show menu
Vsem, ki jim ni najbolj do bivanja v mestnem jedru, temveč si želijo pobega v naravo priporočamo namestitev v eni izmed turističnih kmetij. Poleg namestitve boste deležni še izjemnih gastronomskih užitkov, saj se prav vsak ponudnik zavzema za to, da bi svojim gostom nudil le najboljše. Ponudba turističnih kmetij je zasnovana tako, da gostu približa življenje na kmetiji ter nudi udobno namestitev. Locirane so sicer v naročju narave, vendar kljub temu blizu tako turističnim znamenitostim kot tudi mestu Postojna. Ponudniki bodo vašim željam vselej radi prisluhnili in se potrudili za udobno bivanje pri njih.

Smrekarjeva Domačija

V vasici Grobišče, oddaljeni 4 km iz Postojne se nahaja Smrekarjeva domačija, ki po več kot stoletju obstoja nadaljuje svoje poslanstvo - poslanstvo povezovanja ljudi. 

V obnovljenem skednju lahko uživate v dobrem domačem kosilu ali rojstnodnevni zabavi, namenjen pa je tudi poslovnim srečanjem ter promocijskim dogodkom. Kulturni dogodki so pri njih brezplačni in namenjeni širši javnosti. Postrežejo vam lahko z domačimi narezki in jedmi pripravljenimi iz ekološko pridelanega mesa slovenskega avtohtonega cikastega goveda, različnih sirov, prepeličjih jajc, kruhom iz krušne peči, poskrbijo pa  tudi za dobro kapljico.

Poleg izvrstne hrane in možnosti organizacije dogodkov nudijo tudi kapacitete za prenočitev. V sobah pa je nameščeno pohištvo iz smrekovega lesa, poimenovane pa so po nekdanjih članih domačije. Ena od sob v pritličju je prilagojena gibalno oviranim gostom, poleg sob vam pa je na voljo še apartma za 6 oseb. 

Domačija se je pred leti preusmerila na ekološko kmetovanje, kjer na 22 hektarjih obdelovalnih površin pridelujejo žita, poljščine in različno sadje. V njihovih hlevih in na pašnikih se najdejo istrski osli, kraško-poljski prašiči in cikasto govedo. Vse kar pridelajo in vzredijo je del kulinarične ponudbe Smrekarjeve domačije. 

Smrekarjeva Domačija
Grobišče 11, 6258 Prestranek
+386 (0)31 632 550 ali +386 (0)41 740 574

Foto galerija

Video galerija

Turistična kmetija Dolenčevi

Turistična kmetija je od Postojne oddaljena 10 km, nahaja pa se v vasici Sajevče (v bližini Hruševja). 

Priljubila se bo predvsem tistim, ki ljubijo neokrnjeno naravo, mir in domačnost. Večji del hrane pridelajo sami. Pohvalijo se lahko z bogato kulinarično ponudbo kot denimo: domačim pršutom in sirom, gobovo mineštro, njoki z divjačino, domačimi kolinami, kozličkom po Dolenčevo, sirovimi in orehovimi štruklji, babičinim jabolčnim štrudljem, domačimi sokovi, medom...Nudijo možnost nastanitve v osmih sobah, ki imajo skupno 24 ležišč. Za pogostitve imajo na razpolago 40 notranjih sedežev in 30 sedežev na vrtu. 

V sklopu aktivnosti na kmetiji se lahko udeležite gobarjenja, lovskega turizma ter prikaza in pomoči pri kmečkih opravilih. Podate se pa lahko tudi na sprehod ali kolesarjenje.

Turistična kmetija Dolenčevi
Sajevče 8, 6225 Hruševje
+386 (0)5 756 20 22

Turistična kmetija Hudičevec

Turistična kmetija Hudičevec leži na južnem pobočju Nanosa, 1 km od avtocestnega izvoza Razdrto. Je družinska kmetija, ki jo sestavlja 10 otrok, Katja, Emilijan ter starša Pavla in Janko. Delo na kmetiji prepletajo s turističnim področjem in stremijo k zadovoljstvu svojih gostov.  Na kmetiji je precej domačih živali, na okoliških pašnikih pa je moč videti konje, osle, koze, krave ter ovce. Ogledate si lahko še zbirko starega kmečkega orodja, ki se nahaja v prostorih nekdanjega mlina in žage. 

Kulinarična ponudba na kmetiji je bogata, poudarek pa dajejo jedem iz mesa, pripravljenim iz doma, na ekološki način vzrejenih živali. Poleg mesnih jedi pripravljajo še različne juhe, štruklje z različnimi nadevi, zelenjavne jedi, domače sladice ter kruh, ki ga spečejo v krušni peči.

Gostje lahko na kmetiji prenočijo v apartmajih ali v sobah z različnim številom ležišč. Na voljo je tudi prireditveni prostor za različna praznovanja, opremljen z diaprojektorjem in platnom. V toplejših mesecih pa je na voljo terasa s pogledom na planoto Nanos ter prostor za piknik »pod lipo«.

Tu pa se ponudba ne zaključi. Privoščite si lahko finsko savno, mini fitnes ali pa se odločite za namizni tenis, namizni nogomet ter druge družabne igre. Zunaj je na voljo travnato nogometno igrišče, igrišče za odbojko na travi, balinišče, dve prožni ponjavi, gugalnice, tobogani, peskovnik in mini košarkarsko igrišče. Okolica je prepredena z gozdnimi potmi, pri njih pa si lahko izposodite tudi kolesa.

Turistična kmetija Hudičevec
Razdrto 1, 6225 Hruševje
+386 (0)5 703 03 00
+386 (0)51 626 990

Foto galerija

Video galerija

Turistična kmetija »Mihevšč«

Turistična kmetija je od Postojne in znamenite Postojnske jame oddaljena le 2 km. Nahaja se v starejši vasici Mali Otok. Na turistični kmetiji sta vam voljo 2 apartmaja, s skupnost 12 posteljami. 

Poleg nočitve je v ceno vključen tudi doma pripravljen zajtrk, gostje pa se lahko odločijo tudi za pripravo hrane v kuhinji, ki je na voljo v apartmaju. 

Na kmetiji pridelujejo bio-hrano kot sta denimo zelenjava in mleko, življenje na kmetiji pa bo zanimivo predvsem otrokom, ki drugače nimajo priložnosti izkusiti takšnega načina bivanja. 

Turistična kmetija »Mihevšč«
Mali otok 9, 6230 Postojna
+386 (0)40 744 576
+386 (0)5 753 52 27

Foto galerija

Turistična kmetija »Pri Malnarjevih«

Se nahaja v vasici Slavina, oddaljeni 8 km iz Postojne. Njihovim gostom nudijo pristne in za tiste kraje značilne jedi ter prenočišča. 
Pohvalijo se lahko z opremo za peko na žaru in otroškim igriščem, njihova restavracija pa nudi postrežbo tradicionalnih jedi. Gostinski prostor sprejme do 40 gostov, stilsko opremljena klet pa 20-30 gostov. Za obiskovalce je na voljo zasebni parkirni prostor. Poleg kulinaričnega dela ponudbe so vam na voljo tudi 7 na novo opremljenih sob z brezplačnim brezžičnim internetom. 

Dodatna dejavnost s katero se ukvarjajo je možnost oskrbovanja ter reje konj v zimskem času, poskrbijo pa tudi  za glasbo (možen najem ansambla).

Turistična kmetija »Pri Malnarjevih«
Slavina 36, 6258 Prestranek
+386 (0)5 994 81 60
386 (0)31 552  937

Foto galerija