Show menu
Postojna, 9. 1. 2018

Turistično  društvo Postojna v sodelovanju  z  Občino Postojna bo letos organiziralo že 47. tradicionalno  Pustovanje Postojna 2018  v  torek,  13. februarja 2018, ob 15.00 uri.

Zborno mesto nastopajočih bo ob 14.00 uri  na parkirišču pri TIC-u pri Mercator Centru, Tržaška cesta 59 . Povorka bo krenila po Tržaški cesti proti centru Postojne;

zaključek povorke bo na Titovem trgu v središču Postojne. Z  željo, da bi privabili čim več društev, skupin iz krajevnih skupnosti, otrok iz šol in vrtcev ter posameznikov, da bi se povorke udeležili v čim večjem številu, vas predhodno obveščamo, da bi se lahko pravočasno pripravili in udeležili povorke.

"Pustna komisija" bo tudi letos podelila tri glavne in več tolažilnih nagrad.

Ocenjevala bo  tri članska strokovna komisija predstavnikov Občine Postojna in Turističnega društva Postojna. Upoštevala se bo  izvirnost maske, aktualnost, prikaz izročila, učinek  celotne skupine (maske, oblačila, zgodba, spremljajoči rekviziti oz. vozila,…). Šolske skupine se ocenjujejo  posebej po enakih prvinah.

Želimo vzpodbuditi in povabiti maske oziroma skupine, ki gojijo bogato slovensko tradicionalno  šjemsko dediščino in norčavost; skupine z  izvirnimi prikazi duhovitosti, humorja in kritičnosti na lokalne, slovenske in širše razmere, maske  in skupine, ki imajo trajen pomen za naše območje (Martin Krpan, Torbar, Erazem Predjamski, Jamski zmaj, itd.).

Zaradi boljše  organiziranosti prireditve, vas prosimo, da nam društva, šole, krajevne skupnosti, skupine in posamezniki  čimprej pošljete pisne prijave, ki naj obsegajo:

·ime skupine in kraj,

·kratek opis tematike, katero skupina predstavlja,

· število nastopajočih,

·točen naslov skupine, kontaktno osebo (enaslov, mobi številka).

Prijave pošljite na naslov:


TURISTIČNO DRUŠTVO POSTOJNA

Jamska cesta 9, 6230 Postojna, Slovenija

Tel: + 386 (0)5 7201 610

E-pošta: info@tdpostojna.si   

najkasneje do srede, 31.  januarja  2018.

Kontaktna oseba: Marica Gombač,  telefon: 031/277 122.

Vsem želimo obilo pustnega veselja in uspelih mask.