Show menu

Novice

16. 1. 2019

TEČAJ ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE ZELENI KRAS 2019

RRA Zeleni kras organizira tečaj za lokalne turistične vodnike na območju destinacije Zeleni kras. Tečaj je pogoj za pridobitev ali obnovitev licence lokalnega turističnega vodnika, ki jo podeljujejo občine Primorsko-notranjske regije. Tečaj se začne 5. februarja 2019 in se zaključi 30.3.2019 (izpitna tura).
več
14. 12. 2018

Izšel je nov katalog regijskih izdelkov Zelenega krasa 2019

Izbrati in kupiti kakovosten lokalni izdelek zdaj ni več težava, si moramo priznati ob prebiranju letošnjega prodajnega kataloga ponudbe Zelenega krasa. V njem se predstavlja 15 lokalnih proizvajalcev in ustvarjalcev z izdelki, ki so narejeni s skrbnostjo, trudom, veseljem in zavedanjem, da je domače in lokalno vredno ohranjat.
več
Postojna, 10. 12. 2018

Malo drugačna analiza za Zeleno shemo (2. del)

Naj samo osvežimo spomin, da je Občina Postojna, v okviru aktivnosti za Zeleno shemo, izvedla več anket, z željo po aktivni vključitvi lokalne skupnosti, turistov in turističnega gospodarstva za pridobitev znaka Slovenia Green Destination.
več
15. 11. 2018

OGLED PRIMEROV DOBRIH PRAKS – DRAVSKA KOLESARSKA POT

Ker je kolesarstvo eden od štirih turističnih produktov, ki jih v destinaciji Zeleni kras prednostno razvijamo, zato smo se odločili, da si ogledamo eno izmed najuspešnejših kolesarskih poti v naši bližini - Dravsko kolesarsko pot.
več
Postojna, 13. 11. 2018

Etični kodeks v turizmu

Pristop k zavezi Etičnega kodeksa v turizmu
več
Postojna, 8. 11. 2018

Malo drugačna analiza anket za Zeleno shemo

V okviru aktivnosti za Zeleno shemo, je Občina Postojna izvedla več anket, z željo po aktivni vključitvi lokalne skupnosti, turistov in turističnega gospodarstva za pridobitev znaka Slovenia Green Destination.
več
Postojna, 8. 11. 2018

Martinovo

"Za soncem svetega Martina kaj kmalu pride sneg, zmrzlina. In če te tudi dobro greje, le tri dni babje leto šteje."
več
Postojna, 19. 10. 2018

TIC Galerija nominirana za nagrado Travel and Hospitality

Ta teden nas je prijetno presenetila novica, da je Turistično informacijski center Galerija pri knjižnici Bena Zupančiča v Postojni nominiran za prestižno nagrado, ki jo podeljuje specializirana turistična revija Travel and Hospitality.
več
Mašun, 24. 8. 2018

TEČAJ ZA TURNO KOLESARSKEGA VODNIKA (TKV I)

V letu 2018 RRA Zeleni kras v sodelovanju s Komisijo za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije (KTK PZS) organizira usposabljanje za turno kolesarske vodnike I (TKV I).
več
Postojna, 31. 7. 2018

Ni nam vseeno, zato živimo trajnostno?!

V sredo, 1. avgusta, obeležujemo dan ekološkega dolga. Gre za dan, na katerega je človeštvo porabilo že vse naravne vire, ki so mu na Zemlji na voljo za tisto leto, in torej od takrat živi 'na kredit'. Ta dan vsako leto nastopi prej, opozarjajo ekologi, Slovenija pa je v ekološki dolg stopila že 12. maja !!! Letos je ta trenutek nastopil en dan prej kot lani.
več