Show menu

8. Mednarodni festival kitare v Postojni (7.7.-13.7.2019)

8. teden kitare vam pripravlja sklop koncertov, predavanj in mojstrskih tečajev, na katerih boste izvedeli veliko novega o glasbi, prevereli boste svoja do sedaj osvojena znanja in dobili navdih za še bolj poglobljeno in zavzeto delo.
Že od vsega začetka se trudimo po najugodnejših cenah uveljaviti programski koncept, s katerim bi mladim omogočili dostop do zanesljivih učnih napotkov pri preverjenih mentorjih in kjer bi lahko poslušali koncerte umetnikov, ki krojijo sodobne izvajalske trende ter napovedujejo smer razvoja tako izvajalske prakse na klasični kitari kot tudi kompozicijske literature zanjo. Jedro festivala predstavljajo uveljavljeni univerzitetni profesorji iz Slovenije in sosednjih dežel, vsako leto pa ga dopolnjujemo z atraktivnimi, mednarodno priznanimi predavatelji in koncertanti, predvsem mlajše generacije.

Prav izpostavljanje mladih kitaristov je značilnost »Tedna kitare v Postojni«. Prepoznali so jo že drugod po svetu in ji namenili pohvalne besede, zato vas vabimo, da se o tem prepričate tudi sami.

Več : TUKAJ