Show menu

Novi turistični izdelki Postojne 2019: Otvoritev razstave (24.1.2019)

Vabljeni na otvoritev razstave predlogov za nove turistične izdelke mesta Postojne. Na razstavi sodelujejo člani društva Lokalc: Urška Jurič (Mešani občutki, Jasmina Čelan, Alenka Nabergoj (Unikatni Izdelki A-ustvarja, Mateja Premrl (Mateja Premrl), Tadeja Pecman Penko in Dejan Žnidaršič (Žaži Wood).

Društvo Lokalc že dobro leto pa pol s svojimi izdelki ter spremljevalnim programom gosti v TIC Galeriji (Visit Postojna). Sodelovanje je pokazalo, da v prodajnemu programu manjkajo izvirni, vsebinsko in oblikovno domiselni, cenovno dostopni ter v večji količini dobavljivi izdelki, kakršne iščejo turisti, zanimivi pa tudi za domačine. Izdelki, ki se navezujejo na znamenitosti našega kraja, kulturno dediščino, dosežke, etnološke ali kulinarične značilnosti našega kraja oz. destinacije…

Tako je društvo Lokalc v sodelovanju z Zavodom Znanje OE Turizem in TIC Galerijo, ob finančni podpori Občine Postojna razpisalo interni natečaj za izbiro najprimernejšega turističnega izdelka.
Na natečaj se je prijavilo šest prijaviteljev, predlogov pa je bilo več. Tri najboljše ideje so bile nagrajene, na razstavi so pa predstavljeni vsi predlogi.
O izboru za najbolši turistični izdelek je odločala komisija v sestavi:
Aleksander Ivanovič (slikar), Andreja Vekar (univ.dipl.obl.) in Snežana Simič (dipl. tur. organizatorka, zaposlena v TIC Galeriji).

Nagrade za najboljše predloge so dobili: Alenka Nabergoj z obeskom za ključe in knjižno kazalo Človeška ribica, Jasmina Čelan z ilustracijo Luke Čeča ob odkritju notranjih delov Postojnske jame ter Urška Jurič z ilustracijo Jakoba in Erazma za igralno mizo.

Skrbnica natečaja: Mateja Premrl, predsednica društva

Vsi dogodki