POSTOJNA. NA PRAGU BURJE
Občutite srednjeveški duhRAZIŠČI
Odkrijte raznolike kolesarske potiRazišči
Poiščite naše skrivne kotičkeRAZIŠČI
Spoznajte življenje na KrasuRAZIŠČI
12345
»To je nov svet. To je paradiž«, je vzkliknil Luka Čeč ob odkritju Postojnske jame davnega leta 1818. In od takrat smo postali del svetovnih čudes.
V naši regiji imamo števila čudesa, ki vas bodo navdušila. Smo center krasoslovja tako, da nikakor ne smete zamuditi stalne razstave Muzej krasa v Notranjskem muzeju Postojna, kjer si lahko ogledate originalni zaklad iz Predjamskega gradu. Sprehodite se po čudovitem Planinskem polju ali starem mestnem jedru Postojne, kjer domačini radi pravimo, da vsaka hiša in ulica skrivata svojo, prav posebno zgodbo.  

KAJ POČETI?

Pri nas lahko odkrivate legende in uživate v različnih aktivnostih pod in nad zemljo, v vodi in v zraku. Lahko se podate na pot peš ali s kolesom in odkrivate neokrnjene gozdove ter bližnje vrhove. Uživate lahko v opazovanju gozdnih živali, poleti se lahko osvežite v reki Unici, kamor se ribiški navdušenci vsako leto vračajo na muharjenje. Podoživite raziskovanje jam na povsem edinstven način v sklopu jamskega trekinga ali ogleda s čolnom. Za tiste, ki ste radi pod oblaki, pa priporočamo sapo jemajoč panoramski polet nad našo regijo.  

KJE SPATI?

Zagotovo poznate rek, da je dober spanec zdravilo za skoraj vse tegobe. V naši občini lahko izbirate med različnimi kakovostnimi prenočišči po volji – hoteli, mladinski hotel, penzioni, kampi, turistične kmetije ali številne privatne nastanitve. Po dnevu polnem doživetij vam želimo prijeten spanec in lepe sanje.

KJE JESTI?

Pri nas pravimo, da »prazna vreča ne stoji pokonci«, zato le hitro izberite vam najljubše med številnimi kulinaričnimi doživetji, ki bodo zadovoljite vse, ki prisegate tako na tradicionalno slovensko kulinariko in vse, ki prisegate na dobre pice, ljubitelje rib ali različnih mesnih ter zelenjavnih specialitet. Pa dober tek! 

PRIREDITVE V POSTOJNI

Pri nas se vedno nekaj dogaja, še največ pa v poletnih mesecih, ko se na številnih krajih v postojnski občini odvijajo sedaj že tradicionalni festivali in različne kulturne, glasbene, športne ter druge prireditve. Postanite malce pri nas in ugotovili boste, da se znamo tudi prav lepo zabavati in smejati! 

Trgovina

Predstavljamo vam kolekcijo spominkov blagovne znamke postojnskega turizma. Kreativni in edinstveni motivi, ki smo jih oblikovali v sodelovanju s priznano slovensko ilustratorko Polono Pačnik, predstavljajo simbole našega kraja zaradi katerih se Postojna uvršča na sam vrh svetovno znanih mest.


Projekti EU skladov