Show menu

Spominki

Kolekcija spominkov blagovne znamke postojnskega turizma

Predstavljamo vam kolekcijo spominkov blagovne znamke postojnskega turizma. V sodelovanju s priznano ilustratorko Polono Pačnik, ki je znamko kreativno zasnovala, je kolekcija zasnovana na štirih prepoznavnih motivih našega območja: 

- strašni zmaj, ki ga je z ukano premagal pastirček Jakob;
- človeška ribica, za katero pravijo, da je zmajev mladič, 
- vitez Erazem Predjamski in njegov Predjamski grad, v katerem se je pogumni vitez svojim oblegovalcem upiral več kot leto dni

Prepoznavna motivika temelji na lokalnih legendah, na voljo pa je na majicah, nahrbtnikih, torbah, magnetih, zvezkih in drugih priročnih spominkih.

Spominke lahko kupite v Turistično informativnem centru Galerija (Trg padlih borcev 5, Postojna), ki se nahaja v središču mesta ter v Notranjskem muzeju Postojna (Kolodvorska cesta 3, Postojna).

TIC Galerija
Trg padlih borcev 5, 6230 Postojna
+386 (0)40 122 318
Foto galerija

Kolekcija spominkov društva Lokalc

Pri nas prav tako najdete širok spekter izdelkov članov Društva Lokalc - od vezenih torbic, ročno izdelanih punčk, trajnostnih denarnic, uporabne keramike, prav posebnih mil, lesenega nakita, ilustracij, polstenih izdelkov in ostale čudovite umetnine. 

Za ustvarjanje novih, zanimivih in hkrati sodobnih izdelkov je potrebno veliko inovativnosti, let šolanja ali pa le trdne volje ter izkušenj, ki nam jih je dala bogata tradicija. Seveda pa brez podpore lokalnega okolja domačim ustvarjalcem, ki z ohranjanjem znanj pri razvoju novih izdelkov skrbijo za razvijanje in gradnjo naše skupne lokalne identitete, ne gre. 

Zato vas prijazno vabimo, da z nakupom lokalnih izdelkov podprete prizadevanja naših »Lokalcev«.
Foto galerija