Show menu

Grad Prestranek

Sedem km od Postojne se v neokrnjeni idilični naravi obdani s številnimi pašniki, travniki in kraškimi gozdovi nahaja Grad Prestranek, nekdanja podružnica kobilarne Lipica. Grad Prestranek je bil omenjen že leta 1581, zgradili so ga baroni Edlingi iz Vipave. Konjeništvo je že dolgo časa prisotno na tem območju, prvič se je pojavilo okoli leta 1699, kmalu za tem pa pristalo v rokah notranje-avstrijskega cesarja Karla VI. in njegove hčere Marije Terezije, ki je veliko pripomogla k razvoju konjeništva na slovenskih tleh. 
Grad Prestranek. Foto: Tomaž Penko
Grad Prestranek. Foto: Tomaž Penko

Grad Prestranek ima eno največjih in najstarejših pokritih jahalnic v Sloveniji ter največjo šolo jahanja na islandskih konjih v Sloveniji.

Ponujajo možnost individualnega in/ali terenskega jahanja na islandskih konjih, počitniške jahalne tabore, šolo jahanja, terapijo s pomočjo konja, konjeniške rojstnodnevne zabave za otroke, letovanja in izlete za otroke in dijake, kako postati konjar za en dan, oskrbo konj in možnost najema jahalnih površin. 

Središče posestva je Grad Prestranek, ki je edini konjeniški center v Sloveniji, kjer lahko prenočite v šestih lično opremljenih apartmajih kategorije ** in **** in se razvajate v Grajski gostilnici z domačimi hišnimi specialitetami iz doma vzrejene bio* Angus senene govedine. 


Grad Prestranek
Na Gradu 1, 6258 Prestranek
+386 (0)5 754 05 95 ali +386 (0)51 311 211
Foto: arhiv Posestva Grad Prestranek
Foto: arhiv Posestva Grad Prestranek
Foto: arhiv Posestva Grad Prestranek
Foto: arhiv Posestva Grad Prestranek

Oglejte si tudi