Show menu

Trekingi v naravi

Ali ste vedeli da predstavlja Javorniško Snežniški masiv skupaj z gozdovi Gorskega Kotarja največji kompleks strnjenega gozda v Srednji Evropi?  Prav v teh gozdovih potekata obe vrsti trekinga, na katerih se boste lahko sprostili in občutili stik z neokrnjeno naravo ter spoznali osrčje obširnih dinarskih gozdov, ki so hkrati tudi dom številnih gozdnih živali. 
Treking v naravi, Foto:Milan Simčič
Treking v naravi, Foto:Milan Simčič
• Treking »Po lovčevih poteh« je namenjen aktivnejšim in traja 3 do 4 ure. Delno zahtevna steza je dolga 8,5 km.

• Treking »Po poteh rjavega medveda« je primeren za precej aktivne, saj traja 6 do 7 ur. Delno zahtevna steza je dolga 15 km.

Na trekingu vodenje po obširnih gozdovih poteka v jutranjih ali zgodnjih popoldanskih urah in sicer s terenskim vozilom. Z vzponom do najvišjih točk bomo deležni razgleda na presihajoča jezera, pogled pa bo segel vse do slovenskih Alp. Postanek za malico bo na terenu samem, medtem ko se bomo za kosilo ustavili na turistični ekokmetiji Smrekarjeva domačija. Za treking priporočamo pohodna oblačila in obutev, pohodne palice ter okrepčilo. Vodeni turi sta možni čez vse leto. Za udeležbo je obvezna predhodna rezervacija.

Forest adventures d.o.o.
Ulica Vilka Kledeta 6, 6230 Postojna
+386 (0)40 187 309
Foto: Milan Simčič
Treking na sv. Trojico, foto: Milan Simčič
Treking v gozdu, foto: Milan Simčič
Foto: Milan Simčič
Foto: Milan Simčič
Foto: Milan Simčič
Pogled na Pivška presihajoča jezera, foto: Milan Simčič
Foto: Milan Simčič

Oglejte si tudi