Show menu

Pustovanje v Postojni 2020 (25.2.2020)

Turistično društvo Postojna bo v sodelovanju z Občino Postojna in Zavodom Znanje letos organiziralo že 49. tradicionalno Pustovanje Postojna 2020, ki se bo odvilo v torek, 25. februarja 2020, ob 15.00 uri. 

Zborno mesto nastopajočih bo ob 14.00 uri  na parkirišču pri TIC-u Postojna pri Mercator Centru (Tržaška cesta 59). Povorka bo krenila po Tržaški cesti proti centru Postojne, njen zaključek pa bo na bo na Titovem trgu.

Letos bo pustno dogajanje zelo pestro, saj bodo poleg tradicionalnih pustnih skupin, ki pri nas gostujejo vsako leto, povorko obogatili tudi cerkniški pustni liki na čelu s coprnico Uršulo, skupina mask iz Turističke Zajednice Rijeka, koranti iz Grajene pri Ptuju, škoromati iz Podgrada in številne druge skupine.

Prvič v njeni 49. letni  zgodovini  bo imela Pustna povorka v Postojni tudi mednarodni pridih, saj bodo na njej sodelovale tudi 3 reške pustne skupine, katere so stalne in dolgoletne udeleženke mednarodne pustne povorke Reškega karnevala. 

Po povorki bo ob 16.30 v dvorani OŠ Antona Globočnika Postojna, potekalo tudi Otroško pustno rajanje z zavodom Fuldoro.

Ob 18. uri pa se bo dogajanje s tradicionalnim pustnim plesom preselilo v hotel Epic Postojna, kjer vas bo v restravraciji Erasmus v disco ritmih zabavala skupina MR. Jack.

Vsem želimo obilo pustnega veselja in uspelih mask!


Čarovnica Uršula
Pehinarska gospoda - Rijeka
PGD Postojna
Zavod Fuldoro