Show menu

Dobrodelna dirka za življenje DoS-Aed (6.6.2019)

Smo štirje amaterski kolesarji iz Postojne in okolice.  Skupino sestavljamo policist Mihael, reševalec Klemen, železničar Marko in jamar Gregor. Druži nas ljubezen do kolesarstva, predvsem pa imamo radi nove izzive. Prav zato smo se v sodelovanju s Kolesarskim klubom Postojna odločili, da našo strast do kolesa nadgradimo z dirko po poteh Dirke okoli Slovenije DOS-RAS EXTREME, ki v letošnjem letu žal ne bo izvedena. 
Da dirko izpeljemo v lastni režiji, ni naš edini namen, veliko nam pomeni tudi varnost ljudi. Dva izmed nas prihajava iz služb s področja varnosti in reševanja (policija, NMP). Prav zato smo se odločili, da naši dirki dodamo pečat dobrodelnosti. Z zbranimi prispevki bi prispevali k nakupu AVTOMATSKEGA  EKSTERNEGA DEFIBRILATORJA (AED). 
 
Iz prakse vemo, da je za uspeh preživetja pomembna vsaka sekunda, zato bi z nakupom AED naši skupnosti omogočili dodatno sekundo ali dve, ki sta lahko odločilni v "dirki za življenje". 

Za izpeljavo dirke bi potrebovali materialna sredstva, prejeta finančna sredstva pa bi namenili nakupu defibrilatorja oziroma več njih, v kolikor bi sredstva presegla znesek enega. 

Na pot se bomo odpravili 6. 6. 2019 predvidoma okrog 17.00 izpred Hotela Kras v Postojni. Na cilj se bomo vrnili 8. 6. 2019 v popoldanskem času. Pri tem bomo štirje kolesarji za dober namen izmenjaje prevozili približno 1.220 km. Skupno bomo premagali 13.500 m vzpona in se povzpeli na najvišji slovenski prelaz Vršič na višino 1.611 m. Pri tem bomo kolesarili skozi 205 naselij vseh osmih slovenskih pokrajin. 

Za našo varnost, prevoz in opremo bosta skrbeli dve spremljevalni vozili. Naš napredek in lokacijo bo mogoče v realnem času spremljati preko sistema Black blox, ki je med drugim namenjen tudi sledenju športnih dogodkov.