Show menu

Brezplačni 2-dnevni kolesarski izlet po čudežni deželi Zelenega krasa (28.9. & 29.9.2019)

Drage kolesarke, dragi kolesarji in ostali ljubitelji kolesarjenja!

Drugi vikend v septembru, (7.9. in 8.9.2019) boste imeli ponovno priložnost za rekreacijo v naravi, spoznavanje razgibanih stranskih poti in druženje z družino, prijatelji in ostalimi ljubitelji kolesarjenja.

V družbi izkušenega kolesarskega vodnika Tomaža se boste lahko odpravili na 2-dnevni brezplačni voden kolesarski izlet po čudežni deželi Zelenega krasa.

Poleg majhnih vasic, kjer se zdi, da se je čas ustavil in številnih gradov (Grad Orehek, Grad Prestranek, Grad Kalc, Dvorec Ravne), ki se nahajajo ob poti, vas bo zagotovo navdušila tudi naša neokrnjena narava s številnimi prostranimi gozdovi ter značilnimi lepotami kraške pokrajine (Pivška presihajoča jezera), katere si boste lahko ogledali v živo.

V sklopu izleta imate ponujeno tudi brezplačno nočitev ter okrepčilo (večerja in zajtrk) na turistični kmetiji Pri Andrejevih v prikupni vasici Narin, kjer že več kot 20 let gostijo osebe, ki iščejo udobje, sproščenost in podeželski oddih s številnimi aktivnostmi ter izvrstno organsko kulinariko.


POTEK POTI

1. dan (40 km in cca 820 vm):

Postojna (TIC Galerija) - Veliki Otok - Mali Otok - Hrašče - Orehek - Prestranek - Koče - Slavina - Selce - Petelinje - Pivka - Kal - Šmihel - Narin

2. dan (46 km in cca 1.250 vm):

Narin - Šilentabor - Šembije - Knežak - Bač - Zagorje - Trnje - Slovenska vas - Matenja vas - Rakitnik - PostojnaPrijave na telefonski številki: 041 208 387 ali na elektronski naslov tomaztkv@gmail.com.

Oprema: Brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami, vsaj sprednje vzmetenje, čelada je obvezna, kolesarska očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, zadostna količina hrane in pijače.

Kolesarske ture potekajo po utrjenih gozdnih poteh in asfaltiranih cestah, kjer upoštevamo cestno prometne predpise. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.


*Voden kolesarski izlet bo izveden v sklopu projekta Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu - Bodi legenda, ki je financiran iz strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.