Show menu

Leseno srce mlade jelke(21.11.)

V TEDNU SPLOŠNIH KNJIŽNIC  vabi v četrtek,

21. novembra, ob 18. uri v čitalnico knjižnice Bena Zupančiča

 na literarno-naravoslovni večer.

ŠPELA KOBLAR HABIČ bo predstavila svojo novo slikanico,

BLAŽ BLAŽIČ bo v okviru Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije - DOPPS predaval o preletu ptic čez Postojno.


Špelo Koblar Habič poznamo kot gozdarko, ki svoje navdušenje nad čudovito naravo rada deli na različne načine: s fotografijo, predavanji, interpretativnimi vodenji po naravi. Otrokom in mladim po srcu govori o naravi tudi na poseben način. V založbi Ajda in s sodelovanjem izvrstne ilustratorke Ane Razpotnik Donati je v letošnjem letu izšla njena peta slikanica z naslovom" Leseno srce mlade jelke". Pripoveduje o resničnem dogodku, potovanju najdaljšega jambora, ki je kadarkoli potoval po jamborni cesti v Trst. Pripoved se začne v gozdu notranje dežele. Mladi jelki so vest o sinjem morju, belih jadrih in čudovitih krajih prinesle ptice in zaželela si je vse to videti. Ali ji je uspelo?

O selitvi ptic, ki vsako leto dvakrat preletijo izjemne razdalje bo v nadaljevanju večera spregovoril biolog in varstveni ornitolog DOPPS Blaž Blažič. Predstavil nam bo ptice selivke ter njihove selitvene poti, kako zmorejo te razdalje in na kakšne težave lahko na svojih poteh naletijo. Izvedeli bomo, da je območje Postojne oziroma Postojnskih vrat za mnoge vrste posebnega pomena, zato je še kako pomembno da jih z nepremišljenimi posegi ne ogrožamo.