Show menu

6. Dobrodelni Postojnski tek (29.8.2020)

Po pastirčkovih poteh, nad podzemnimi bivališči človeške ribice, mimo skrivnostnega grajskega hriba Sovič, po poteh kraških gozdov in skozi staro mestno središče - vse to je doživetje postojnskega teka.

Organizator: Športno društvo Postojna teče
Spletna stran: www.postojnatece.si 

Štart teka na 5km bo ob 10:00 na Titovem trgu. 

Trasa štarta skozi staro mestno jedro Majlont in se priključi trim stezi pod hribom Sovič. Trim stezi sledimo do Čukovce, kjer preidemo na makadamsko pot proti Pivki jami. Po rahlem spustu trasa zavije levo na stezico proti Velikem otoku, tik nad vasjo začnemo s povratkom po stezici pastirčka Jakoba nazaj do trim steze pod Sovičem. Povratek sledi po zadnji strani Soviča do Majlonta in potem po slikovitem starem jedru do cilja.
Štart teka na 10km bo ob 10:00 na Titovem trgu. 

Trasa štarta skozi staro mestno jedro Majlont in se priključi trim stezi pod hribom Sovič. Trim stezi sledimo do Čukovce, kjer preidemo na makadamsko pot proti Pivki jami. Po cca 2km pridemo do glavne ceste, ki vodi do kampa Pivka jama. Asfaltna podlaga nas po bujnem gozdu spremlja do idiličnega kampa, kjer bo postavljena okrepčevalnica. Druga polovica deloma asfaltne, deloma makadamske poti se vije iz kampa nazaj proti Ravbarkomandi. Zavijemo za vojašnico in se vračamo nazaj proti hribu Sovič. Hrib prečimo in se strmo spustimo proti Majlontu, kjer imamo samo še par sto metrov po slikovitem starem jedru do cilja.

Otroški teki bodo potekali ob 9:00 pred Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo

Prijave so možne v predprijavi do 24. 8. 2020 in na dan prireditve na prijavnem mestu na na Titovem trgu v Postojni, kjer bo možen tudi prevzem štartnih številk.

Vsi dogodki