Show menu

Zeleni Kras med Javorniki in Nanosom (5.9.2020)

Visit Postojna in Bike Slovenia vas vabita na dvodnevno kolesarjenje po Zelenem krasu med Javorniki in Nanosom.

KDAJ: v soboto, 5.9.2020 in v nedeljo, 6.9.2020 

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorka v Postojni ob 8:30 (odhod ob 9:00).

OPIS POTI: 
S kolesarjenje bomo začeli v Postojni,  pot nas bo vodila po Postojnski in Pivški kotlini. Prvi dan po makadamskih poteh Javorniških gozdov nad presihajoče Petelinjsko jezero, mimo travnikov in pašnikov čez okoliške vasi do vznožja kraške planote Nanos. Drugi dan se zapeljemo po stari rimski in furmanski poti do največjega jamskega grada na svetu – Predjamskega grada in mimo kraških podzemnih lepotic - Pivke, Črne in Postojnske jame).

OPREMA: 
Tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače. Zagotovljen bo prevoz prtljage (ena potovalka ali manjši kovček/osebo) zato vzemite s seboj na kolo le najnujnejše.    

CENA: 
Vodenje z lokalnim turističnim/kolesarskim vodnikom je brezplačno (!)
Vaš strošek je hrana in pijača ter spanje v dvoposteljnih sobah v Penzion Mirjam na Razdrtem. Cena nočitve z zajtrkom je 31 eur/osebo v dvoposteljni sobi (plačate direktno, lahko z boni). Drugi stroški, kot so stroški za hrano in pijačo, so odvisni od vaših želja in potreb.    

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne in jih sprejemamo do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec tudi potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost vendar je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

V primeru izredno slabega vremena bo kolesarjenje prestavljeno na 19.-20.9.2020.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA