Show menu

Fotografska razstava in podelitev Zelenega ključa (22. 9. 2020)

Muzeji so zemlja znanja, tradicij in zgodb iz preteklosti, iz katere uspevajo drevesa prihodnosti. Da bi se ta razvila v krošnjate velikane, ki se širijo v mogočne zelene gozdove, si v Notranjskem muzeju Postojna prizadevamo delovati na trajnosten ter okolju in družbi odgovoren ter prijazen način. S tem smo si kot prvi muzej v Sloveniji prislužili certifikat Zeleni ključ in Slovenia Green Attraction, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turizmu.

Brez tesnega sodelovanja z lokalno skupnostjo ter vključenosti domačinov v skrb za zeleno prihodnost pa trajnosti ne bi bilo mogoče zagotoviti. Prav domačini so namreč zakladnica rešitev, ki tudi tujim gostom pričarajo prijetno izkušnjo v naši destinaciji, zato jih spodbujamo, da s sodelovanjem v najrazličnejših projektih tudi sami negujejo drevesa naših zgodb. Tako so v zadnjih mesecih v sklopu fotografskega natečaja »Postojnske zgodbe v fotografijah« skozi fotografski objektiv beležili vse skrite kotičke naše zelene destinacije in posneli fotografije, ki bodo razstavljene in natisnjene na razglednicah.

Vabimo vas, da se nam pridružite na slovesni podelitvi okoljskega znaka Zeleni ključ, Slovenia Green Attraction in otvoritvi fotografske razstave v torek, 22. septembra 2020, ob 17. uri na Titovem trgu v Postojni.

Z zelenimi pozdravi,

                 OE Turizem in  Notranjski muzej Postojna

Oglejte si tudi