Show menu

Brezplačna vodena kolesarska tura »Od Erazma do Ravbarja« (6.6.2021)

Predjamski grad. Foto: Tomaž Penko
Predjamski grad. Foto: Tomaž Penko
OE Turizem Postojna in Bike Slovenia vas v nedeljo, 6.6.2021 vabita na brezplačno vodeno kolesarsko turo »Od Erazma do Ravbarja«. 

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančič v Postojni, ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Po utrjenih makadamskih in asfaltnih poteh bomo zaokrožili okrog gradov in dvorcev na Grajski kolesarski poti. Na mestnem hribu nad Postojno lahko že na začetku poti opazujmo ruševine gradu Postojna (Adelsberg). Kolesarimo proti vasi Landol ter po kolovozu do največjega jamskega gradu na svetu. S pogledom na v pečino ujet Predjamski grad se prepustimo legendi o vitezu Erazmu.

Nadaljujemo skozi "Pudgurske vasi" vse do roba Planinskega polja, kjer si ogledamo še Ravbarjev stolp ter ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg (Haasberg). Po krajšem počitku nas čaka še zadnji zahtevnejši vzpon mimo Unške koliševke vse do Ravbarkomande in spust do Postojne.
Ravbarjev stolp. Foto: Denis Komen
Ravbarjev stolp. Foto: Denis Komen
TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina: 45 km
Skupni vzpon: ca 600 vm
Trajanje: celodnevna tura
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: srednje zahtevna tura

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Vodenje s kolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom je brezplačno.
Grad Hošperk (Haasberg). Foto: Denis Komen
Grad Hošperk (Haasberg). Foto: Denis Komen
PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na info@bikeslovenia.si.S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične ter tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

COVID-19 OBVESTILO! 
Vsi udeleženci kolesarjenja morajo upoštevati priporočila NIJZ glede vzdrževanja minimalne medosebne razdalje ves čas rekreacije, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja. 

S prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z informacijam in navodili, ki so objavljena na:https://www.bikeslovenia.si/sl/kontakt/covid-19 in jih bo upošteval.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA - VISIT POSTOJNA 

Oglejte si tudi