Show menu

Brezplačna vodena kolesarska tura »Po Pudguri« (16.5.2021)

OE Turizem Postojna in Bike Slovenia vas v nedeljo, 16.5.2021 vabita na brezplačno vodeno kolesarsko turo po ''Pudguri''. Gre za staro domače narečno ime za Podgoro, katera se razprostira pod goro Svetega Lovrenca in Nanosom, le par km SZ od Postojne.

ZBIRNO MESTO:
Na parkirišče pri »Okrepčevalnici Prepih«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna – Predjamski grad (https://goo.gl/maps/jxzcztGJvB72), ob 9:00 (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Na krožni kolesarski poti bomo skozi vasi, mimo katerih so vozili že Rimljani in kasneje Furmani z vozovi, spoznali »Pudguro«, območje pod Goro (Sveti Lovrenc) in pod Nanosom. Zapeljali bomo mimo starega rimskega milnika, furmanske mitnice, skozi gozd, čez travnike in Nanoščico ter obiskali Erazma pri Predjamskem gradu. 

Ste vedeli, da je skozi te kraje potoval v Trst 64 metrov dol in 9 ton težek jambor? Repliko bomo videli pri kozolcu, v katerem se nahaja tudi zelo zanimiva etnografska zbirka. Zgodbo kozolca nam bodo z veseljem predstavili člani TD Pudgura, ki bodo poskrbeli tudi za okrepčilo.
TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina: 30 km
Skupni vzpon: ca 500 vm
Trajanje: poldnevni izlet
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: srednje zahtevna tura

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Vodenje s kolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom je brezplačno. Pri kozolcu bo ob povratku na voljo jota s klobaso za 5 eur in voden ogled kozolca za 2 eur. Malica in vodenje sta opcijska, plačate na dan kolesarjenja direktno TD Pudgura. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da ob prijavi sporočite vaše želje glede malice.
PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na info@bikeslovenia.si.S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične ter tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

COVID-19 OBVESTILO! 
Vsi udeleženci kolesarjenja morajo upoštevati priporočila NIJZ glede vzdrževanja minimalne medosebne razdalje ves čas rekreacije, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja. S prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z informacijam in navodili, ki so objavljena na:https://www.bikeslovenia.si/sl/kontakt/covid-19 in jih bo upošteval.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA - VISIT POSTOJNA - TD PUDGURA

Oglejte si tudi