Show menu

Evropski teden mobilnosti v Postojni (16.9.-22.9.2021)

Živi zdravo. Potuj trajnostno!

Pod tem sloganom se bomo na letošnjem, že dvajsetem, Evropskem tednu mobilnosti, družili, predvsem pa potovali trajnostno (v službo, v šolo, na dogodke, v trgovino, v knjižnico, na banko…). 

Letošnja tema se opira na raziskave mobilnostnih navad, ki kažejo močno korelacijo med potencialom za spreminjanje potovalnih navad in zdravjem. Če kaj, nas je zadnje leto naučilo, da je zdravje ena izmed največjih življenjskih vrednot.

Zato smo program aktivnosti letošnjega ETM-ja organizirali v stilu slogana. Z upokojenci se bomo odpravili na sprehod po Soviču, župan in podžupan bosta sedla za volan vozila Zavoda Sopotnik in starejše peljala po opravkih, učenci OŠ A. Globočnika se bodo vozili s »pešbusom«, spretnost na kolesu in skiroju bomo lahko preizkusili na kolesarskem poligonu na Titovem trgu, kjer bo potekala tudi otvoritev fotografske razstave in podelitev Eko marjetice Hotelu Center in Zelenega ključa Notranjskemu muzeju Postojna, imeli boste možnost brezplačnega servisa koles, izposoje navadnih in električnih koles, četrtošolci OŠ M. Vilharja bodo deležni predavanja o prometni varnosti na e-skirojih s strani Avtošole AMD, prvošolce bo obiskal policist, zadnji dan pa bomo obeležili tudi Dan brez avtomobila, ko bomo ulico Nova vas zaprli za promet in le-to prepustili malim ustvarjalcem postojnskega vrtca.

Vabljeni, da se nam pridružite!