Show menu

Fotografska razstava ob 21. obletnici TD Pudgura (27.9.-31.10.2020)

Kozolec toplar pri Belskem, foto: Simon Avsec
Kozolec toplar pri Belskem, foto: Simon Avsec

Dober glas o vsem nam priljubljeni prireditvi Gozdar - kmet nekoč in danes, je dosegel tudi številne tuje države, ki so ga ponesli tuji obiskovalci očarani nad gostoljubnostjo in prijaznostjo ljudi.

Turistično društvo Pudgura, ki zajema vasi Studeno, Strmca, Lohača, Belsko, Gorenje, Predjama in Bukovje, je eden najbolj trdoživih členov kulturno družabnega dogajanja. Letos obeležuje 21 let delovanja.

»21 let od ustanovitve in 20 let od prve prireditve Gozdar, nekoč in danes, danes poimenovana Gozdar in kmet, nekoč in danes« pove Vojko Bauman, predsednik društva.»Po najboljših močeh smo se vsa ta leta trudili prikazati in prenesti delček znanja o starih običajih, poklicih ter življenju na vasi nekoč na naše mlade in otroke.«

V 20 letih se je zvrstilo mnogo dogodkov, pohodov, kresovanj in žegnanj, spletli so veliko adventnih vencev, priredili gobarskih srečanj in razstav,.. Vloženih ur trdega dela se ne da prešteti. Na koncu dneva pa šteje le skrb za našo zapuščino, pa prijetna druženja, prijateljstva, veselje ob plesu in glasbi. »Oh, tudi nekaj sivih las je bilo« doda Bauman.

20. obletnica TD Pudgura, foto: TD Pudgura
20. obletnica TD Pudgura, foto: TD Pudgura

Da pa je iz kotlov vedno dišalo po slastnih pudgurskih štrukljih, gozdarskih žgancih z ocvirki in divjačinskem golažu, so vedno skrbele pridne roke članic in članov društva.

V svojem foto arhivu hranijo številne ujete trenutke in en majhen delček le teh bodo postavili na ogled ob obletnici delovanja.

Vljudno vabijo na otvoritev razstave, ki bo pri kozolcu Toplarju v Belskem, v nedeljo, 27. septembra 2020 ob 16. uri.

Vljudno vabljeni!

Razstava bo na ogled do 31.oktobra 2020.