Show menu

Human Fish Gravel (12.9.2021)

2 DRŽAVI, 264 KM MAKADAMA, 350 NASMEJANIH KOLESARJEV IN 9 PARKOV, JAM IN JEZER S STARTOM IN CILJEM V POSTOJNI

Human Fish Gravel je kolesarski festival za vse pustolovske makadamske/gramozne kolesarje, ki se do odvil 12. septembra 2021 na eni najlepših gramoznih poti na krasu v Sloveniji. 

Kolesarji se bodo na ta dan podali na zahtevnih 261,5 km (Rdeča proga)121 km (Zelena proga) ali  68,8 km (Modra proga) dolgih, ovinkastih poti s prvovrstnimi makadamskimi cestami v čudovitem naravnem okolju.

Pot vodi mimo vrste znamenitosti. Štart bo pri Kampu Plana, pot pa se nato nadaljuje ob Cerkniškem jezeru in mimo gradu Snežnik, s pobočja Slavnika se bo videlo Jadransko morje, na Krasu pa proga zavije skozi Lipico in Štanjel. 

Raznolika bo tako tudi podlaga: od zlikanih makadamov pod Snežnikom do travniških kolovozov nad Ilirsko Bistrico in pod Slavnikom ter robustnejših kraških makadamov.Po besedah HF Gravel gre za eno najboljših področij na Balkanu za gramozne kolesarje, kjer poti soobstajajo s prvovrstnimi naravnimi znamenitostmi.

V okviru dogodka Human Fish Gravel bosta v nedeljo, 12. septembra 2021 potekali tudi dve brezplačni vodeni kolesarski turi po Zelenem krasu! 

Pohitite s prijavami!

Human Fish Gravel - rdeča proga
Human Fish Gravel - rdeča proga
Human Fish Gravel - zelena proga
Human Fish Gravel - modra proga

Oglejte si tudi