Show menu

Kolesarska RUNDA na Krasu (12.9.2021)

V okviru dogodka Human Fish Gravel bosta v nedeljo, 12. septembra 2021 potekali tudi dve brezplačni vodeni kolesarski turi po čudovitih in odmaknjenih krajih Zelenega krasa. Simbolično druženje ljubiteljev gorskega kolesarjenja in makadamkanja.

Pričakujete lahko razgibanih 15 ali 25 km kolesarskega kroga po čudovitih makadamskih cestah v okolici Postojne in Pivke. Zanimive ture, bogat spremljevalni program predvsem pa veliko kolesarjenja.
Visit Postojna vas v okviru dogodka Kolesarska runda na krasu, vabi na dve vodeni kolesarski turi:

1. DRUŽINSKI GRAVEL PO JEZERIH
Green tour Slovenia vas vabi na kolesarsko turo (cca 15 km), ki je po težavnosti primerna za vse generacije. Spoznali boste skrita presihajoča jezera, zanimiv Eko muzej in prvi interpretacijski center za divje zveri Dina.
Več informacij in prijave sprejemamo na tel. št. 040 818 253 (Tibor - lokalni turistični vodnik).

2. PO ZELENEM KRASU
Bike Slovenia vas bo popeljal čez vasi Pivške in Postojnske kotline ob reki Pivki, mimo gradu Prestranek. Z zmernim vzponom se bomo povzpeli v Javorniške gozdove, nad vojaško vadišče Poček, do čudovitega razgleda na presihajoče Petelinjsko jezero in kraško planoto Nanos. Po pavzi za malico iz nahrbtnika bo sledil spust do Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer (možen ogled). Pot je krožna, 25 km/ca 350 vm, tehnično ni nezahtevna.OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), kolesarske rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in hrane (malica iz nahrbtnika).PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Turo bodo izvedli licencirani in izkušeni kolesarski vodniki Bike Slovenia. Prijave so obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž - turnokolesarski vodnik).

Za več informacij pokličite ali pišite na: info@bikeslovenia.si / www.bikeslovenia.si.S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni. BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje.

Kolesarska RUNDA na Krasu je podprta s strani Visit Postojna.

Life is a gravel, enjoy the ride!

Oglejte si tudi