Show menu

Lego ustvarjalnica (10.10.2020)

Lego kocke so že dolgo časa izredno priljubljene. Zaradi svoje enostavne uporabe omogočajo razvoj prostorskih in koordinacijskih sposobnosti, hkrati pa dopuščajo domišljiji prosto pot. So enostavne in hkrati kompleksne in so pri pripovedi različnih zgodb lahko zelo poučne in zanimive.

Tablični računalniki so dober primer uporabe multimedije z namenom spodbujanja domišljije in nam lahko zelo približajo kreativni proces izdelave “stop-motion” animacije.

Kraj dogodka: Mladinski center Postojna

Čas dogodka: 10.10.2020, 11:00-12:30

Potek delavnice:
Udeleženci bodo najprej spoznali osnovne zakonitosti pripovedi zgodbe in tehnične izvedbe izdelave “stop-motion” animacije. Najprej bodo izdelali kratko zgodbo nato pa po manjših ali večjih skupinah sestavljali kocke. Na vnaprej pripravljenem prostoru za snemanje, ki bo vseboval profesionalne luči, več različnih ozadij in tablični računalnik s profesionalno aplikacijo za izdelavo tovrstnih animacij, bodo potem posamezne skupine posnele svoje dele zgodbe. Na koncu bomo skupno zgodbo še zvočno opremili.

Udeleženci se bodo na delavnici naučili:
- osnovne zakonitosti pripovedovanja kratke zgodbe,
- osnovne zakonitosti izdelave “stop-motion” animacije,
- osnovne zakonitosti dela z multimedijo opremo.

Delavnica je namenjena osnovnošolskim otrokom. Prijave so zaradi omejitve prostih mest obvezne na povezavi: https://forms.gle/VRyvHoHqwqY6XJz29

Aktivnosti sofinancirata Občina Postojna in Zavarovalnica Triglav.