Show menu

Vitezi na Erazmovi kolesarski poti (15.8.2022)

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi viteško na kolo, po Erazmovi kolesarski poti v okolici Predjamskega gradu  

Krajša, a še vedno slikovita in razgibana kolesarska pustolovščina za vse, ki želite s kolesom po poteh srednjeveških vitezov. Vabljeni na brezplačno vodeno kolesarjenje po delu Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici največjega jamskega gradu na svetu – Predjamskega gradu
Zapeljali se bomo pod mogočno kraško planoto Nanos, po poteh nekdanjih furmanov, skozi vasice z bogato zgodovino, mimo zelenih pašnikov in travnikov ter skozi hladen gozd. 

Ob povratku vse udeležence čaka malica lokalnih dobrot in viteško presenečenje - sprehod Erazma, Ravbarja in njunega spremstva!  Ta dan potekajo v Predjami Viteški srednjeveški dnevi. 
Foto: Tomaž Penko (Bike Slovenia)
KDAJ: v ponedeljek, 15. avgusta 2022 

ZBIRNO MESTO: Parkirišče pred Predjamskim gradom ob 9:00 (odhod ob 9:30).

TEHNIČNI PODATKI: 22 km, 380 vm, podlaga utrjen makadam in asfalt, ne zahtevna tura

OPREMA: Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, očala, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in prigrizek.

CENA: Brezplačno vodenje omogoča Visit Postojna.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž) ali pišite na info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. 

V primeru izredno slabega vremena bo izlet prestavljen na nedeljo, 21. avgusta 2022, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA 

Oglejte si tudi