Show menu

Furmanski praznik

(Julij)

Furmanski praznik, foto: Tomaž Penko
Furmanski praznik, foto: Tomaž Penko
Vsem, ki se radi udeležujete tradicionalnih prireditev, toplo priporočamo obiskati tudi te. Furmanski praznik se vsako leto v juliju odvija v parku Postojnske jame

Gre za celodnevno etnološko prireditev, ki vedno znova privablja tako starejše kot mlajše, s svojim programom pa jih ne le zabava, temveč tudi kulturno bogati. Dogodek vsako leto privabi številne obiskovalce iz Slovenije in iz tujine. 

Glavni namen prireditve je ljudem približati zgodovino furmanstva (prevozništva) ter obrti povezanih z njim. Poleg pestrega programa so obiskovalcem na voljo za pokušino  tudi številne domače dobrote.

Prireditev prikazuje bogato dediščino tovorniških in prevozniških dejavnosti. Na dogodku obrtniki predstavljajo preko 40 obrti povezanih s furmansko dejavnostjo. V sklopu praznika se odvija še tekmovanje z diatonično harmoniko, igriva predstava v spretnosti psov, razstava starodobnih jeklenih konjičkov, družabne igre z animacijo ter podelitev bogatih nagrad. Poskrbljeno je tudi za bogat spremljevalni in plesno zabavni program.

Foto galerija
Furmanski praznik, foto:  Srečko Šajn, TD Postojna
Furmanski praznik, foto: Srečko Šajn, TD Postojna
Furmanski praznik, foto: Srečko Šajn, TD Postojna
Furmanski praznik, foto: Srečko Šajn, TD Postojna