Show menu

Salon Ozbič

Prenovljena zunanja podoba salona. Foto: Andrej Rijavec
Prenovljena zunanja podoba salona. Foto: Andrej Rijavec

Salon Ozbič

Dobrodošli v brivsko-frizerskem salonu Ozbič. Legendarna brivnica z najdaljšo brado v Postojni je zaživela z originalno opremo in novo zgodbo. Prostor s konceptom povezuje stoletno tradicijo in mojstrstvo legend iz družine Ozbič s sodobnimi brivsko-frizerskimi prijemi. Sedite na Ozbičeve stole in se prepustite nostalgiji. Življenje Janka Ozbiča se je več kot sedemdeset let vrtelo okoli brivskih stolov in frizerskih tehnik. Obrt mu je bila položena v zibelko, brivnice, nad katero so živeli, pa se spominja od otroških let. Že kot trinajstletni deček je v roko prijel škarje in začel z delom. Bril in friziral je brez premora, vse do leta do svojega 89. leta, ko je zaradi spremenjene zakonodaje o tovrstnem delu moral dejavnost opustiti.


Obiščite legendarno brivnico, kjer se kot po brivski peni zapeljete v neke druge čase. Na vodenih ogledih razstave spoznajte zgodovino brivske obrti pri nas. Prisluhnite zgodbam salona Ozbič in se predajte nostalgiji ob spoznavanju brk, brad in frizur, ki so se tu urejali celo stoletje. Vodeni ogledi so možni za skupine po predhodni rezervaciji.
Vstopnina: 3 € / osebo, doplačilo za vodstvo v slovenskem jeziku: 1 € / osebo, doplačilo za vodstvo v angleškem jeziku: 2 € / osebo.
Informacije in rezervacije: 
Notranjski muzej Postojna
Kolodvorska cesta 3, Postojna
+386 (0)5 721 10 90

Salon Ozbič - foto galerija

Janko Ozbič v svojem salonu. Foto: Matevž Paternoster
Notranjost salona. Foto: Matevž Paternoster
Stalna razstava o zgodovini salona. Foto: Matevž Paternoster
Mojstrovo orodje. Foto: Matevž Paternoster

Postoj na mestni poti