Show menu

Smrekarjeva domačija

Zunanjost Smrekarjeve domačije ponoči
Zunanjost Smrekarjeve domačije ponoči
Zunanjost Smrekarjeve domačije podnevi
Zunanjost Smrekarjeve domačije podnevi
V vasici Grobišče, oddaljeni 4 km iz Postojne se nahaja Smrekarjeva domačija, ki po več kot stoletju obstoja nadaljuje svoje poslanstvo - poslanstvo povezovanja ljudi. 

V obnovljenem skednju lahko uživate v dobrem domačem kosilu ali rojstnodnevni zabavi, namenjen pa je tudi poslovnim srečanjem ter promocijskim dogodkom. Kulturni dogodki so pri njih brezplačni in namenjeni širši javnosti. 

Postrežejo vam lahko z domačimi narezki in jedmi pripravljenimi iz ekološko pridelanega mesa slovenskega avtohtonega cikastega goveda, različnih sirov, prepeličjih jajc, kruhom iz krušne peči, poskrbijo pa  tudi za dobro kapljico.

Poleg izvrstne hrane in možnosti organizacije dogodkov nudijo tudi kapacitete za prenočitev. V sobah pa je nameščeno pohištvo iz smrekovega lesa, poimenovane pa so po nekdanjih članih domačije. Ena od sob v pritličju je prilagojena gibalno oviranim gostom, poleg sob vam pa je na voljo še apartma za 6 oseb. 

Domačija se je pred leti preusmerila na ekološko kmetovanje, kjer na 22 hektarjih obdelovalnih površin pridelujejo žita, poljščine in različno sadje. V njihovih hlevih in na pašnikih se najdejo istrski osli, kraško-poljski prašiči in cikasto govedo. Vse kar pridelajo in vzredijo je del kulinarične ponudbe Smrekarjeve domačije. 

Smrekarjeva Domačija
Grobišče 11, 6258 Prestranek
+386 (0)31 632 550 ali +386 (0)41 740 574

Smrekarjeva domačija - Foto Galerija

Kulinarika na Smrekarjevi domačiji. Foto: Aleš Petrič
Kulinarika na Smrekarjevi domačiji. Foto: Aleš Petrič
Kulinarika na Smrekarjevi domačiji. Foto: Aleš Petrič
Kulinarika na Smrekarjevi domačiji. Foto: Simon Avsec
Smrekarjeva Domačija - jedilnica
Smrekarjeva Domačija-jedilnica
Smrekarjeva Domačija - soba
Smrekarjeva Domačija - kopalnica

Smrekarjeva domačija - Video Galerija

Oglejte si tudi