Show menu

Novice

20. 2. 2021

Občina Postojna bogatejša za 5 novih osnovnih informativnih tabel

V začetku letošnjega leta smo na različnih lokacijah v občini Postojna postavili osnovne, dopolnilne in spremljevalne označevalne table, ki vodijo skozi naselja in vasi, po naših peš in kolesarskih poteh in s katerim želimo obiskovalcem brez spremstva vodnikov, predstaviti bistvene značilnosti in zanimivosti občine ter obstoječo turistično ponudbo.
več
18. 2. 2021

Tržaška cesta v Postojni se bo začela obnavljati konec maja

Previdoma v drugi polovici maja se bo začela dolgo pričakovana obnova Tržaške ceste v Postojni. Gradnja bo trajala predvidoma 14 mesecev , okvirna vrednost del pa bo znašala 2,7 milijona evrov.
več
15. 2. 2021

Anketa Izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS

LAS med Snežnikom in Nanosom vabi na izpolnjevanje ankete o izvajanju Strategije lokalnega razvoja LAS, s katero želi pridobiti mnenje deležnikov na območju LAS za pripravo druge spremembe SLR LAS.
več
15. 1. 2021

Odpiramo podjetniško šolo START-TOURISM-UP!

Vabljeni k vključitvi v Podjetniško šolo START-TOURISM-UP! Podjetniška sola je odlična priložnost tako za potencialne podjetnike, kot mlada podjetja, da s pomočjo mentorjev oblikujejo korake pri pripravi, razvoju ter izvedbi podjetniške ideje.
več
11. 1. 2021

Leto začenjamo s pomembnim projektom

Občina Postojna je na pobudo Visit Postojna podpisala dogovor o sodelovanju v programu podpore občin pri izvajanju projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti. V sodelovanju z Umanotero in društvom Focus smo sklenili dogovor o sodelovanju v projektu LIFE17 IPC/SI/000007 – LIFE IP CARE4CLIMATE.
več
4. 1. 2021

Izšel je katalog ponudnikov občine Postojna

Z novim letom je izšel Katalog ponudnikov občine Postojna, ki zajema vse ponudnike - od kmetij, turistične ponudbe, ponudbe domačih izdelkov in pridelkov in ostalih dejavnosti.
več
20. 11. 2020

Izlet: Po zmajevi poti

Za vas smo pripravili še eno idejo za popoldansko sprehajalno pot, a tokrat nekoliko daljšo kot običajno. Znotraj domačih meja vas vabimo, da se odpravite po Zmajevi krožni poti z izhodiščnima točkama v Šmihelu pod Nanosom ali Predjamskem gradu.
več
18. 11. 2020

Sovič: Primestni gozd z razgledom

Sredi novembra so se začela dela na Soviču, ki ima za Postojno in njene občane zgodovinsko, arheološko in rekreacijsko vrednost. V projektu, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada, se bo uredilo dve razgledišči (pri zastavi-"štangi" in pod vodohranom), počivališče in zbirališče ter uredilo obstoječe poti.
več
12. 11. 2020

O naši destinaciji so se razpisali tudi drugi portali

Da Postojna s svojo okolico postaja v Sloveniji čedalje bolj priljubljena destinacija tako za domače, kot tudi tuje turiste priča dejstvo, da se čedalje več portalov odloča objavljati različne prispevke o naši destinaciji. Na to smo seveda nadvse ponosni in obenem polni osebnega zadovoljstva, saj to priča o tem, da je naše trdo delo obrodilo sadove.
več
10. 11. 2020

Izlet: Pr' zagonski pentlji

Danes na Pivškem ne deluje več noben mlin in nobena žaga, ki bi jih poganjala voda kraških hudournikov. Postali in ostali so le še spomeniki naših krajev. Na sončen jesenski popoldan se lahko sprehodite do enega nekdaj najbolj obiskanih mlinov - Geržinovega mlina.
več