Show menu

Novice

22. 11. 2022

Koline 2022

Na destinaciji Zeleni kras smo v petek, 18.11.2022 v Krpanovem domu v Pivki odprli novo stran v kulinarični knjigi. V sodelovanju z Društvom za gostinstvo in turizem Postojna in Pivka ter Visit Postojna (OE Turizem Zavod Znanje Postojna) smo organizirali kulinarični dogodek KOLINE 2022
več
11. 10. 2022

Tradicionalne 'Koline 2022'

Koline kot del slovenske dediščine, ljudski običaj in družinski praznik ohranjamo tudi danes. Bodite del skrbno zastavljenega dogodka in izkusite tradicijo kolin, ki jo bo za vas pričaralo osem lokalnih kulinaričnih ponudnikov.
več
6. 10. 2022

Brezplačna vodenja z lokalnimi turističnimi vodniki po Zelenem krasu

Na destinaciji Zeleni kras boste lahko celotno jesen 2022 odkrivali skrite kotičke z lokalnimi turističnimi vodniki, ki vas bodo brezplačno popeljali po manj poznanih poteh in vam predstavili izjemne zgodbe, ki se skrivajo pri nas.
več
24. 8. 2022

Vabilo na predstavitveni delavnici projekta Kolesarska veriga na podeželju

LAS med Snežnikom in Nanosom sodeluje v projektu sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju. Med aktivnosti projekta so tudi predstavitvene delavnice, katerih glavni namen je na praktični način predstaviti kolesarsko mrežo in povezati med seboj ponudnike različnih storitev v okviru certifikata »Kolesarjem prijazen ponudnik«.
več
5. 8. 2022

Skupaj za pogoreli Kras

Občine Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen so združile moči in s fundacijo Vrabček upanja podpisale pogodbo za zbiranje namenskih finančnih donacij za pomoč pogorelemu Krasu.
več
6. 6. 2022

Občina Postojna – prva slovenska občina, ki je izračunala ogljični odtis destinacije

Občina Postojna je prva slovenska občina, ki je izračunala ogljični odtis destinacije zaradi prevozov turistov. Ogljični odtis destinacije Postojna zaradi prevozov turistov v letu 2021 znaša 11.517 ton ekvivalenta CO2.
več
12. 5. 2022

Turistična destinacija Postojna nosilka zlatega znaka Slovenia Green

Postojna, ki je del turistične destinacije Zeleni kras, je prejemnica znaka Slovenia Green Destination GOLD, ki ga je pridobila v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, certifikacijskega sistema, ki pod znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za tajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom nudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter promovira zeleno delovanje.
več
14. 4. 2022

Vabilo - Delavnica Mehka mobilnost v Postojni

Če se le da, se sodobni turisti na dopustu radi izognejo avtomobilski pločevini. K temu jih spodbuja vse večja okoljska ozaveščenost in potreba sodobnega človeka po svobodnejšem gibanju. Mehka mobilnost ni samo nepogrešljiv del turistične ponudbe, ampak tudi pomemben dejavnik kakovosti bivanja gostiteljske skupnosti.
več
31. 3. 2022

Pristop k zavezi Etičnega kodeksa v turizmu

Vse, ki delujete v turizmu, ga oblikujete ter razvijate skupaj z nami vabimo, da podpišete zavezo Etičnemu kodeksu v turizmu, ki ga je pripravila Turistična zveza Slovenije in priporočila v sprejem vsem destinacijam v Sloveniji.
več
21. 3. 2022

Kakšen center trajnostne mobilnosti si želimo v Postojni?

V Postojni želimo promet razvijati tako, da se bodo občani in občanke lahko učinkovito gibali po občini, pri tem pa ohranjali visoko kakovost naravnega in bivalnega okolja.
več