Show menu

Novice

6. 6. 2022

Občina Postojna – prva slovenska občina, ki je izračunala ogljični odtis destinacije

Občina Postojna je prva slovenska občina, ki je izračunala ogljični odtis destinacije zaradi prevozov turistov. Ogljični odtis destinacije Postojna zaradi prevozov turistov v letu 2021 znaša 11.517 ton ekvivalenta CO2.
več
12. 5. 2022

Turistična destinacija Postojna nosilka zlatega znaka Slovenia Green

Postojna, ki je del turistične destinacije Zeleni kras, je prejemnica znaka Slovenia Green Destination GOLD, ki ga je pridobila v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, certifikacijskega sistema, ki pod znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za tajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom nudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter promovira zeleno delovanje.
več
14. 4. 2022

Vabilo - Delavnica Mehka mobilnost v Postojni

Če se le da, se sodobni turisti na dopustu radi izognejo avtomobilski pločevini. K temu jih spodbuja vse večja okoljska ozaveščenost in potreba sodobnega človeka po svobodnejšem gibanju. Mehka mobilnost ni samo nepogrešljiv del turistične ponudbe, ampak tudi pomemben dejavnik kakovosti bivanja gostiteljske skupnosti.
več
31. 3. 2022

Pristop k zavezi Etičnega kodeksa v turizmu

Vse, ki delujete v turizmu, ga oblikujete ter razvijate skupaj z nami vabimo, da podpišete zavezo Etičnemu kodeksu v turizmu, ki ga je pripravila Turistična zveza Slovenije in priporočila v sprejem vsem destinacijam v Sloveniji.
več
21. 3. 2022

Kakšen center trajnostne mobilnosti si želimo v Postojni?

V Postojni želimo promet razvijati tako, da se bodo občani in občanke lahko učinkovito gibali po občini, pri tem pa ohranjali visoko kakovost naravnega in bivalnega okolja.
več
15. 3. 2022

Izračun ogljičnega odtisa destinacije Postojna zaradi prevozov turistov

V Umanoteri, Slovenski fundaciji za trajnostni razvoj so pripravili izračun ogljičnega odtisa turistične destinacije Postojna za leto 2021 zaradi prevozov turistov. Pri izračunu so upoštevali emisije toplogrednih plinov zaradi prihodov tujih in domačih turistov v destinacijo ter prevozov turistov po destinaciji z lastnimi prevoznimi sredstvi in javnim potniškim prevozom.
več
2. 3. 2022

Vabilo na delavnico »Izdelava promocijskega videa turistične ponudbe«

RRA Zeleni kras vabi na delavnico »Izdelava promocijskega videa turistične ponudbe«, ki bo potekala v torek, 15.3.2022, od 9.00 do 12.00, v prostorih RRA Zeleni kras.
več
2. 3. 2022

Vabilo na premiero dokumentarnega filma o naravi Planinskega polja

Vabljeni na premiero dokumentarnega filma o naravi Planinskega polja in pogovor z ustvarjalci, ki se bo odvila v torek, 8. marca ob 19. uri, Kulturni dom Postojna.
več
24. 2. 2022

Prijava na 3. Korona izziv 2022

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia že tretjič vabi na 3. Korona izziv, ki bo v letošnjem letu potekal med 30. aprilom in 30. majem.
več
2. 2. 2022

Start-Tourism-Up: Poslovni svet v turizmu

Pravijo, da smo turizem ljudje, vendar ali je to dovolj? Je dovolj, da imamo samo idejo? Kako na to odgovarja konkurenca? Kako to izvedeti, kako ugotoviti ali naša ideja dejansko »pije vodo«. Kako nam naša ideja lahko prinese dobiček? Za vse to je treba pripraviti dober poslovni model. Da se ga bomo lažje lotili, nam bo pomagala predavateljica Tina Kociper.
več