Show menu

Postojnska človeška ribica tudi na majicah in nahrbtnikih

TIC Galerija Postojna, Trg padlih borcev 5, 27. 9. 2017
Foto: Romina Ivančič
Foto: Romina Ivančič
Ob svetovnem dnevu turizma so se v postojnskem Zavodu Znanje odločili opozoriti, da je turizem hkrati priložnost za ohranjanje kulturne dediščine. "Z veseljem namreč opažamo trend, da se turizem vse bolj usmerja v butično ponudbo, osnovano na lokalnem ljudskem izročilu, temu trendu pa smo se pridružili tudi mi z blagovno znamko postojnskega turizma," so sporočili.


STRAŠNI ZMAJ, ČLOVEŠKA RIBICA, VITEZ ERAZEM IN PREDJAMSKI GRAD

Gre za podobe, ki veljajo za ambasadorje Postojne in obiskovalce pritegnejo predvsem zaradi privlačnosti legend in lokalnih zgodb. V sodelovanju s priznano ilustratorko Polono Pačnik, ki je znamko kreativno zasnovala, so tako letos poleti nastali štirje prepoznavni motivi Postojnskega: strašni zmaj, ki ga je z ukano premagal pastirček Jakob; človeška ribica, za katero pravijo, da je zmajev mladič, seveda ne manjkata niti vitez Erazem in njegov Predjamski grad.
"Priljubljenost ilustracij ter darilnega programa in povpraševanje po njem tako med domačini kot tujimi gosti, nas je vse prijetno presenetila. Zasnovana znamka postojnskega turizma je dokaz, da smo res lahko ponosni na lastne zgodbe," je ob tem povedala direktorica Zavoda Znanje Vladimira Krese.
Foto Galerija
Foto: Romina Ivančič
Foto: Romina Ivančič
Foto: Romina Ivančič