Show menu

47. Pustovanje Postojna 2018

Postojna, 9. 1. 2018

Turistično  društvo Postojna bo v sodelovanju  z  Občino Postojna letos organiziralo že 47. tradicionalno  Pustovanje Postojna 2018 v  torek, 13. februarja 2018, ob 15.00 uri.

Zborno mesto nastopajočih bo ob 14.00 uri  na parkirišču pri TIC-u pri Mercator Centru, Tržaška cesta 59 . Povorka bo krenila po Tržaški cesti proti centru Postojne, njen zaključek pa bo na bo na Titovem trgu

Z  željo, da bi privabili čim več društev, skupin iz krajevnih skupnosti, otrok iz šol in vrtcev ter posameznikov, da bi se povorke udeležili v čim večjem številu, vas predhodno obveščamo, da bi se lahko pravočasno pripravili in udeležili povorke.

"Pustna komisija" bo tudi letos podelila tri glavne in več tolažilnih nagrad. Ocenjevala bo  tri članska strokovna komisija predstavnikov Občine Postojna in Turističnega društva Postojna. Upoštevala se bo  izvirnost maske, aktualnost, prikaz izročila, učinek  celotne skupine (maske, oblačila, zgodba, spremljajoči rekviziti oz. vozila,…). Šolske skupine se ocenjujejo  posebej po enakih prvinah.

Želimo vzpodbuditi in povabiti maske oziroma skupine, ki gojijo bogato slovensko tradicionalno šjemsko dediščino in norčavost; skupine z  izvirnimi prikazi duhovitosti, humorja in kritičnosti na lokalne, slovenske in širše razmere, maske  in skupine, ki imajo trajen pomen za naše območje (Martin Krpan, Torbar, Erazem Predjamski, Jamski zmaj, itd.).

Po povorki bo ob 16.30 v dvorani OŠ Antona Globočnika Postojna, potekalo tudi Otroško pustno rajanje

Ob 18. uri pa se bo dogajanje s tradicionalnim pustnim plesom preselilo v Hotel Sport, kjer vas bo v disco ritmih zabaval DJ Janko.

Vsem želimo obilo pustnega veselja in uspelih mask!