Show menu

Penzion & Wellness Mirjam- Zeleni ključ

Postojna, 24. 4. 2019
PENZION IN WELNESS MIRJAM SE JE VKLJUČIL V POSTOPEK CERTIFIKACIJE IN PRIDOBITVE OKOLJSKEGA ZNAKA ZELENI KLJUČ

Občina Postojna je septembra 2018 vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) s strateškim načrtom uvajanja trajnostnih modelov poslovanja na ravni destinacije in ponudnikov. Pridobili smo znak Slovenia Green Destination – Silver in s tem odprli pot hotelom in hostlom, manjšim nastanitvenim obratom, kampom in počitniškim parkom, kongresnim centrom, restavracijam in turističnim atrakcijam. 
Postopek pridobitve certifikata pokriva področja okoljskega upravljanja, vključevanja osebja, informiranost gostov, pranja in čiščenja, odpadkov, energije, hrane in pijače, notranjega okolje, zelenih površin, administracije, aktivnosti v naravi, korporativne družbene odgovornost. 

Izmed trenutno verificiranih okoljskih znakov v Sloveniji, so se Pavlinovi odločili za Zeleni ključ, ki je v največji meri skladen z njihovo vizijo poslovanja in dolgoročnimi načrti trajnostnega razvoja in je vodilni mednarodni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turizmu.

Pridobitev znaka Zeleni ključ je pomembna za našo občino in za celotno turistično ponudbo naše destinacije in države kajti v Sloveniji je bilo podeljenih le 5 zelenih ključev. 

Pavlinovi bodo tako vstopili v mednarodno mrežo z izjemno priložnostjo dodatne promocije in povečan obisk gostov, ki so za storitve pripravljeni plačati več. 

Ob tem verjamemo, da bodo zgledu sledili tudi drugi ponudniki v občini kajti okoljski znak je močno promocijsko orodje.