Show menu

Penzion Guesthouse Mirjam prvi prejemnik Zelenega ključa na postojnskem

Postojna, 28. 5. 2019
Družina Pavlin iz Razdrtega je prejemnica Certifikata Zeleni ključ, ki ga po vsem svetu podeljujejo ponudnikom, zavezanim trajnostnemu in zelenemu turizmu. So prvi na postojnskem in prvi na destinaciji Zeleni kras, ki so prejeli ta vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. 
Družinsko podjetje iz Razdrtega, idilične vasi pod vznožjem Nanosa, je začelo s poslovanjem že leta 1995 z wellness in gostinsko ponudbo v baru Pavlinova klet, ki v imenu nosi družinski priimek. Danes poleg wellnessa gostom iz celega sveta ponujajo prenočišča v prenovljeni kmečki hiši ali v kampu obdanem z zelenjem, predvsem pa prijaznost in pristno doživetje. Da so se v letošnjem letu odločili potegovati za prestižni certifikat, ni naključje, saj se zavedajo, da življenje sredi narave terja spoštljiv in čim bolj prijazen odnos do nje. Gostje, ki prihajajo k njim se s tem poistovetijo in začutijo, da družina res čuti odgovornost do narave, kar poskuša tudi prenesti na slehernega gosta.   

Penzion Guesthouse Mirjam je lahko vzor vsem ponudnikom na postojnskem in širše v destinaciji Zeleni kras, saj so prepoznali pomen okoljskega znaka in trajnostnega delovanja, ne le zato, da bi pridobili več gostov, temveč zato, ker se zavedajo pomena lepote naše narave in pomena ohranjanja le te. 

Upamo, da bo z odličnim primerom prakse zelenega turizma v Razdrtem, ta ideja zacvetela še pri kakšnem od naših ponudnikov. družini Pavlin pa iskreno čestitamo za več desetletno složno družinsko delovanje na področju turizma, brez katerega te mednarodne potrditve zagotovo ne bi bilo.

Kaj je to Zeleni ključ?
Zeleni ključ je certifikat, ki se podeljuje pod okriljem danske fundacije za okoljsko vzgojo (FEE). 

Gre za priznanje, ki ga je prostovoljno pridobilo že več kot 2.900 različnih turističnih obratov v 57 državah. 

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. 

Pri nas ga v imenu FEE podeljuje Društvo Doves-FeeSlovenia iz Portoroža, ki je polnopravni član danske fundacije.