Show menu

USPEŠNO IZVEDENE AKTIVNOSTI V SKLOPU OPERACIJE BODI LEGENDA

Postojna, 23. 9. 2019
V času Evropskega tedna mobilnosti je OE Turizem Postojna v sodelovanju z Dejanom Gorencem iz Športno kulturnega društva Dejmo (izbran ponudnik za izvedbo aktivnosti) in Občino Postojna v okviru projekta Bodi Legenda uspešno izvedla tri aktivnosti, prvenstveno namenjene mladostnikom in najmlajšim kolesarjem. Projekt, ki bo trajal eno leto, se je začel izvajati v mesecu juliju 2019. Njegov  namen pa je obuditi obstoječo "Grajsko kolesarsko pot" ter vzpostaviti povezavo petih tlačilnih kolesarskih poligonov (inovativno kolesarjenje), z namenom doseči harmonično povezovanje lokalne zgodovine, kulturne, naravne dediščine ter novodobnega sveta. 

Prva izmed predvidenih športnih aktivnosti v okviru projekta se je odvila v torek, 17.9.2019, ko je na Pumptracku Postojna (pod Sovičem) potekala Pumptrack delavnica, na kateri so se starši in otroci pod strokovnim vodstvom Dejana Gorenca naučili pravilne tehnike vožnje po poligonu in spoznali, zakaj so takšni poligoni danes izjemno pomembni pri razvoju otrokove motorike, koordinacije in agilnosti. Delavnica se je zaključila s prijateljsko tekmo vseh udeležencev, kjer so mladostniki pokazali na novo pridobljeno znanje in samozavestno odpeljali traso tlačilnega poligona.

Druga v nizu aktivnosti namenjenih mladostnikom je bila izvedena v četrtek, 19.9.2019, ko se je na Pumptracku v Prestranku odvila še druga Pumptrack delavnica, na kateri so udeleženci nadgradili svoje znanje in premagovali meje poguma.

Zadnja aktivnost v sklopu projekta je bila izvedena v soboto, 21.9.2019, ko smo ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti na Titovem trgu v Postojni izvedli šolo kolesarjenja za najmlajše. Otroci so pod budnim očesom Dejana Gorenca na spretnostnem poligonu, na katerem je bilo sedem postaj krepili svojo moč, hitrost, koordinacijo, ravnotežje, gibljivost in natančnost.

Zdravju ter naravi prijazne oblike rekreacije in prosti čas v družbi sovrstnikov, je tisto kar bo Občina Postojna v sklopu operacije Bodi legenda še naprej spodbujala. Med drugim tudi izvajanje športnih aktivnosti na prostem s pomočjo inovativnega in atraktivnega kolesarjenja na tlačilnih poligonov po območju celotne občine.