Show menu

OBČINA POSTOJNA PODPIRA POBUDO SVETOVNE ZVEZE TURISTIČNIH VODNIKOV

Postojna, 17. 1. 2020
Vse od leta 1990 se na pobudo Svetovne zveze društev turističnih vodnikov (WFTGA), 21.februar praznuje kot svetovni dan turističnih vodnikov. Na ta dan turistične organizacije in turistični vodniki predstavljajo dejavnost in poklic turističnega vodnika širši, strokovni in tudi ožji javnosti. 

Občina Postojna se je pridružila pobudi s katero želimo približati poklic turističnega vodnika kot enega od nosilcev trajnostnega razvoja v turizmu ter je podaljšana roka promocije občine, regije in ima s tem eno izmed vlog ambasadorja destinacije in države.

Delo turističnih vodnikov se je v zadnjih letih namreč bistveno spremenilo od same definicije poklica, da je to oseba, ki strokovno vodi obiskovalce po v naprej določenem programu vodenja. Danes ni dovolj le znanje iz enciklopedij, pač pa mora biti vodnik sposoben obiskovalcem destinacijo interpretirati in približati ter usmeriti v doživetja. Doživetja pa so tista, ki kraj naredijo turistično zanimiv.

Sicer pa se bomo v Sloveniji mednarodni dan turističnih vodnikov, praznovali s številnimi brezplačnimi vodenji. Ena izmed letošnjih lokacij in vodenj, je tudi naš Notranjski muzej z ogledom najbolj celovite razstave o krasu v Evropi. Vabljeni v četrtek, 20. februarja 2020. Potrebne so prijave na info@notranjski-muzej.si ali po telefonu 05 721 10 90.

Še naš namig – izkoristite to praznovanje za kakšen izlet v času šolskih počitnic. Vsem turističnim vodnikom čestitamo in želimo veliko uspehov pri promociji naše destinacije!  

Več o brezplačnih dogodkih in vodenjih: https://www.facebook.com/events/629713794268276/