Show menu

49. Pustovanje v Postojni - poziv skupinam

Postojna, 17. 1. 2020
Turistično društvo Postojna bo v sodelovanju  z Občino Postojna in Zavodom Znanje letos organiziralo že tradicionalno 49. Pustovanje v Postojni, ki se bo odvilo v torek,  25. februarja 2020, ob 15.00.

Zborno mesto nastopajočih bo ob 14.00 uri  na parkirišču pri TIC-u  Postojna (pri Mercator Centru). Povorka bo krenila po Tržaški cesti proti centru Postojne;

zaključek povorke bo na Titovem trgu v središču Postojne. Z  željo, da bi privabili čim več društev, skupin iz krajevnih skupnosti, otrok iz šol in vrtcev ter posameznikov, da bi se povorke udeležili v čim večjem številu, vas predhodno obveščamo, da bi se lahko pravočasno pripravili in udeležili povorke.  

“Pustna komisija” bo tudi letos podelila tri glavne in več tolažilnih nagrad.

Ocenjevala bo  tri članska strokovna komisija predstavnikov Občine Postojna in Turističnega društva Postojna. Upoštevala se bo  izvirnost maske, aktualnost, prikaz izročila, učinek  celotne skupine (maske, oblačila, zgodba, spremljajoči rekviziti oz. vozila,…). Šolske skupine se ocenjujejo  posebej po enakih prvinah.

Želimo vzpodbuditi in povabiti maske oziroma skupine, ki gojijo bogato slovensko tradicionalno  »šjemsko« dediščino in norčavost; skupine z  izvirnimi prikazi duhovitosti, humorja in kritičnosti na lokalne, slovenske in širše razmere, maske  in skupine, ki imajo trajen pomen za naše območje (Martin Krpan, Torbar, Erazem Predjamski, Jamski zmaj, itd.).

Zaradi boljše  organiziranosti prireditve, vas prosimo, da nam društva, šole, krajevne skupnosti, skupine in posamezniki  čimprej pošljete pisne prijave, ki naj obsegajo:

  • ime skupine in kraj,
  • kratek opis tematike, katero skupina predstavlja,
  • število nastopajočih,
  • točen naslov skupine, kontaktno osebo (e-naslov, mobi številka).


Prijave pošljite najkasneje do srede,  19. februarja  2020. na naslov:

TURISTIČNO DRUŠTVO POSTOJNA
Jamska c. 9, 6230 Postojna,
Kontaktna oseba: Marica Gombač,  telefon: 031/277 122
tel. 05/7201 610
E-pošta: info@tdpostojna.si


Vsem želimo obilo pustnega veselja in uspelih mask!