Show menu

Kolesarski delavnici - ˝Značilnosti kolesarskih nastanitev in kolesarskega turista˝

Postojna, 3. 2. 2020

Eden ključnih turističnih proizvodov, k razvoju katerega smo pristopili strateško in jih bomo razvijali skupaj v naslednjih letih, je kolesarski turizem;  kolesarjenje od preproste rekreativne aktivnosti, preko športnega kolesarjenja, do kolesarjenja povezanega s programi zdravja, dobrega počutja, odkrivanja narave itd.

Razvoj turističnega kolesarjenja pa spremlja vse več dopolnilnih dejavnosti – turističnih, ki jih turist kolesar potrebuje. Iz enostavnega je tako nastal kompleksen turistični proizvod, ki terja svojo tehnologijo, organizacijo in trženje, saj le tako lahko dosežemo optimalne učinke, ki ga razvoj tega proizvoda lahko prinese.

Vljudno vabimo vse zainteresirane turistične ponudnike in kolesarske navdušence na sklop dveh delavnic na temo ˝Značilnosti kolesarskih nastanitev in kolesarskega turista˝. 

Delavnici bosta potekali v petek, 7.februarja 2020 od 17.00 do 20.00 ure, v prostorih EkoTurizma Hudičevec (Razdrto 1, 6225 Hruševje)

Tematike delavnic:

1.       KOLESARJI NA POČITNICAH:

·        Katere tipe kolesarskih turistov poznamo ?

·        Kakšne so potrebe kolesarskih turistov ?

·        Kje so potencialna tržišča in konkurenčna območja ?

2.       STANDARDI STO ZA KOLESARSKO PONUDBO:

·        Kolesarska destinacija

·        Kolesarska info točka

·        Kolesarski hotel, penzion, turistična kmetija, hostel, kamp…

·        Kolesarjem prijazno gostišče


Delavnico bo izvedel DUŠAN ŠTRUCL– DIXI, ki je iz kmetije na koncu sveta razvil kolesarsko destinacijo na Koroškem (Bike park Jamnica), ki je danes prepoznavna kot ena izmed ključnih kolesarskih točk v Sloveniji. 

Več na: https://www.bikenomad.com/

Delavnice so brezplačne, izvajajo se v okviru operacije ˝Doživljanje legend in zgodb na kolesu – BODI LEGENDA˝ in so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Zaželene so prijave zaradi lažje organizacije dogodka. 

Prijave zbiramo do 6.2.2020 na:

info@zelenikras.si ali tel. 041 941 509.