Show menu

Poziv inovatorjem in podjetnikom naj pospešijo obnovo turizma

2. 4. 2020

Svetovna turistična organizacija World Tourism Organization (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (World Health Organization (WHO)) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

Z milijoni ogroženih delovnih mest, je bil turistični sektor prizadet močneje kot katerikoli drugi sektor, zato je UNWTO v odziv na pandemijo pričela vključevati tudi spodbujanje inovacij. Turizem je sektor, ki ga je bolezen covid-19 najbolj prizadela, zato mora biti naš odziv močan in enoten.

Izziv "Zdravilne rešitve" so lansirali v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo. Ta globalni poziv za podjetnike in inovatorje spodbuja k predložitvi idej, s katerimi bo turistični sektor ublažil vpliv pandemije in pospešil obnovo. 

Zlasti je izziv usmerjen v iskanje idej, ki bi lahko stanje takoj spremenile za destinacije, podjetja in za javno zdravje. Ideje, ki jih bodo posamezniki pripravili morajo biti pripravljene na izvajanje, udeleženci pa morajo biti sposobni dokazati, da lahko njihove ideje pomagajo turizmu v odzivu na trenutno stanje. Ideje morajo biti začrtane in pripravljene na razširitev, z oblikovanim poslovnim načrtom in potencialom za izvedbo v več državah.

Generalni sekretar UNWTO, Zurab Pololikashvili pojasnjuje:
» Naš odziv mora biti močan in enoten. Sprejeti moramo inovacije, zato pozivam vse podjetnike in inovatorje z idejami, ki so razvite in pripravljene za implementacijo, da jih delijo z nami. Zlasti želimo slišati ideje, ki bodo skupnostim pomagale, da okrevajo – ekonomsko in socialno ter ki lahko prispevajo na področju javnega zdravja«.

Prijave je možno oddati do 10. aprila 2020. Zmagovalci izziva »Zdravilne rešitve za turizem« pa bodo povabljeni, da svoje ideje predstavijo predstavnikom več kot 150 vlad. Vključeni bodo tudi v inovacijsko mrežo UNWTO, ki vključuje številna novoustanovljena podjetja in vodilna podjetja iz celotnega turističnega sektorja.

Več informacij o pozivu Healing Solutions Tourism Challenge in načinu prijave vam je dostopno na povezavi
https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge