Show menu

Pregled kolesarskih poti in označb v sklopu projekta ''Bodi legenda''

17. 4. 2020

Grajska, Jamska in Junior kolesarska pot. Skupaj dobrih 100 km poti. Enota Turizem Visit Postojna v okviru projekta BODI LEGENDA vsako leto opravi pregled kolesarskih poti in stez, njihovo prevoznost in varnost.

V svoje vrste smo povabili Natašo Kocjančič, Tomaža Penka in Dejana Gorenca, strokovnjake s področja kolesarstva, pohodnike in velike ljubitelje narave. 

Na novo bomo postavili usmerjevalne table, ki so bile poškodovane zaradi del v gozdu, vremena in pa zelo pogosto, iz človeške objestnosti. 

Letos smo jih našli zvite, polomljene in celo prestreljene. Poškodovane table smo popisali in jih bomo sanirali vendar pa nas žalosti vsakršno uničenje občinske lastnine. 

V takšnih primerih moramo iz občinskega proračuna vzeti sredstva za popravilo, ki bi ga lahko sicer namenili za kaj novega ali bolj potrebnega.

Sicer pa k razvoju kolesarske kulture v naši destinaciji pristopamo celovito zato si prizadevamo urediti:
- sistem označevanja kolesarskih povezav z enotno podobo
- ustrezen in potrebam prilagojen sistem informiranja o kolesarskih povezavah, poteh in krajih, ogleda vrednih naravnih in kulturnih danostih (kolesarski zemljevid, brošure)
- vzpostaviti mrežo servisnih storitev za kolesarje: javne kompresorske tlačilke, omarice, kolesarske trgovine in servise
- turistične storitve za kolesarje: gostinski lokali, prenočišča, hoteli in kampi s kolesarjem prilagojeno ponudbo

Ena pomembnejših nalog je tudi promocija urbanega kolesarjenja s sistemom POSbikes, ki ga je Občina Postojna že vzpostavila in vključevanje kolesarstva v celostno podobo lokalne skupnosti.

Bodi legenda!