Show menu

Nova kolesarska ''Korona tura'' v Postojni

Postojna, 5. 5. 2020

V preteklih 7 tednih so tako kot nas marsikaterega kolesarja srbele pete. Kolesarskemu vodniku Tomažu Penko iz Bike Slovenia, se je tako porodila odlična ideja o »Korona turi« ali kolesarjenju po skrajnih mejah občine Postojna. Še en trajnostni turistični produkt s katerim promoviramo eno najboljših destinacij za kolesarski turizem in s katerim bomo prepričali številne navdušence znotraj in zunaj občinskih meja. Zato smo Bike Slovenia in Visit Postojna pripravil za vas prav poseben izziv, da še vam popestrimo lepe spomladanske dni, da odkrijete še kakšen skrajni, a lep del naše občine. 

📅 Vse nadobudne kolesarje vabimo, da do 3. 6. 2020 prekolesarite »Korona turo«, lahko celo, lahko le del. Nedvomno pa boste uživali v naravi in si ob poti uspeli ogledati marsikatero zanimivost postojnske občine.

⚠️ Ne bomo vam lagali, »Korona tura« je s 100 km in 2.000 metri višinske razlike kondicijsko zahtevna tura. Prevozna je v vsaj 98 %, od tega poteka v 80 % po makadamskih poteh v objemu gozdov, zato jo priporočamo kolesarjem, ki imajo kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem. Gre za krožno pot po skrajnih mejah občine Postojna tako, da začnete lahko kjerkoli, vseeno pa predlagamo vožnjo v smeri urinega kazalca. S seboj ne pozabite vzeti pijače in tudi kaj za pojesti, saj pot je dolga in kot pove ime, zna povzročati preglavice. Kolesarite na lastno odgovornost, tako da previdno in po svojih zmožnostih, pa ne pozabite čelade. 🚵‍♂️

Na kratko:
👍 Da se ne izgubite priporočamo, da si iz spletne strani www.bikeslovenia.si naložite potek »Korona ture« v svojo navigacijsko napravo (gpx ali kml).
👍Prekolesarite »Korona turo« v enem dnevu (če ne morete cele je tudi v redu vsaj en del).
👍 na e-naslov info@bikeslovenia.si nam pošljite  posnetek zaslona iz aplikacije, ki jo uporabljate za sledenje vaše aktivnosti in iz katerega bodo razvidni osnovi podatki o prekolesarjeni poti (kdo, kdaj, km, vm, grafični potek poti, …) ter vsaj eno vašo fotografijo s poti (če se le da selfi, da vidimo kdo ste junaki).
👍 Če boste hkrati še všečkali našo Facebook stran bomo zelo veseli.

Vsi, ki boste zbrali dovolj poguma 💪 in se odpravili po »Korona turi«a boste v juniju v TIC-u Galerija prejeli zelo lepo presenečenje 🎁, ki ga podarja Visit Postojna. Več informacij o »Korona turi« je dostopnih na www.bikeslovenia.si. Lahko pa tudi pokličete na tel. št. 041 208 387 (Tomaž Penko, vodnik TKV I) ali pišete na e-naslov: info@bikeslovenia.si.

Srečno pot in uživajte!