Show menu

Po Grajski kolesarski poti v dveh delih – brezplačno vodenje

29. 6. 2020
OE Turizem Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na brezplačen voden kolesarski izlet po Grajski kolesarski poti V DVEH DELIH.

KDAJ: 
v soboto, 4. 7. 2020 in nedeljo, 5. 7. 2020.

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo v Postojni (pri Knjižnici Bena Zupančiča), ob 8:30 (odhod ob 9. uri).

OPIS POTI:

Vam je 55 km in 1000 vm, kolikor je dolga krožna Grajska kolesarska pot preveč zahtevno? Bi si jo želeli prevoziti v dveh delih? Ni problema! Organiziramo vodeno brezplačno kolesarjenje po Grajski kolesarski poti, ki bo tokrat potekalo nekoliko drugače. Razgibana kolesarska pot, ki nas peljale skozi vasi, mimo pašnikov in travnikov, skozi gozdove in mimo šestih gradov ter drugih znamenitosti bo za vikend razdeljena v dva dela, in sicer jo bomo polovico prevozili v soboto, 4. 7. 2020 in drugi del v nedeljo, 5. 7. 2020. Štart in cilj bo oba dneva v Postojni in obe poti bosta izpeljani krožno, cca 35-40 km na dan. Pridružite se nam lahko samo en ali oba dneva. Vsak dan nas čaka tudi kakšno presenečenje, ki nam ga bodo pripravili turistični ponudniki ob poti. Organizacija nočitve (v kolikor se ture želite udeležiti oba dni) je prepuščena izbiri udeleženca in ni vključena v samo kolesarsko turo.
Za lažjo odločitev, si lahko nekaj nastanitev pogledate na povezavi http://www.visit-postojna.si/si/kje-spati.

TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina: cca 35-40 km na dan
Skupni vzpon: cca 800 km na dan
Trajanje: cca 6 - 8 ur na dan
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
Zahtevnost: srednje zahtevna tura

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
 
brezplačno vodenje

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne! Sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž) ali info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena za en teden, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Vse udeležence naprošamo, da se v času poteka dogodka držijo priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Brezplačen voden kolesarski izlet po Grajski kolesarski poti v dveh delih sicer ni izveden v sklopu operacije Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu - Bodi legenda, vendar je Grajska kolesarska pot zasnovana na le-tem projektu.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA