Show menu

Vabilo na brezplačen voden sprehod po Planinskem polju

3. 8. 2020
Poplavljeno Planinsko polje. Foto: Aleš Komovec
Poplavljeno Planinsko polje. Foto: Aleš Komovec
Planinsko polje & Grad Hošperk. Foto: Tomaž Penko
Planinsko polje & Grad Hošperk. Foto: Tomaž Penko
ALI STE VEDELI, da je Planinsko polje »locus typicus« vseh kraških polj na svetu, da se ponaša kar s tremi gradovi in s prikupno cvetlico, travniško morsko čebulico, ki ne raste nikjer drugje v Sloveniji? Občasno poplavljeno kraško polje, ki ga vijugavo poživljata Unica in Malenščica, skriva veliko presenečenj. 

Vabimo vas na VODEN SPREHOD po krožni poti med Haasbergom in Malni, da od blizu spoznate njegove jame, vode, travnike, živi svet, zgodovino in še kaj. 

Na sproščen in igriv sprehod vas Društvo Drobnovratnik vabi v soboto, 8. avgusta 2020 ob 15. uri na parkirišču pri gradu Haasberg. Pot bo lahka, dolga 3 km. Ob predstavitvah in doživetjih jo bomo zmogli v treh urah.Na prostem bomo ohranjali varno medsebojno razdaljo zaradi zagotavljanja varnosti pred morebitno okužbo. Priporočamo lahko terensko obutev ter vremenu primerna oblačila, zaščito pred klopi in soncem ter pijačo. Udeležba na dogodku je brezplačna

Prijave sprejemamo po e-pošti na: spelah16@gmail.com do četrtka, 6. 8. 2020. Ob prijavi navedite ime in priimek ter telefonsko številko. Prijazno vabljeni! Bodi legenda!

*Interpretacija naravne in kulturne dediščine s poudarkom na varovanju narave, odgovornega in varnega kolesarstva se izvaja v okviru projekta Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu - Bodi legenda, ki ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.