Show menu

Vitezi na Grajski kolesarski poti - kolesarski izlet

4. 8. 2020
Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na poldneven brezplačen voden kolesarski izlet po delu veličastne Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici Predjamskega gradu.

KDAJ: 
v soboto, 15. 08. 2020

ZBIRNO MESTO: 
parkirišče pred Predjamskim gradom ob 8:30 (odhod ob 9:00)

TEHNIČNI PODATKI:

Dolžina: 25 km
Skupni vzpon: cca 500 vm
Trajanje: 4-5 ur
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
Zahtevnost: srednje zahtevna tura
OPIS POTI:
Krajša, a še vedno slikovita in razgibana kolesarska pustolovščina za vse, ki želite s kolesom po poteh srednjeveških vitezov. Organizirano brezplačno vodeno kolesarjenje po delu Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici največjega jamskega gradu na svetu – Predjamskega gradu. 

Z vodnikom se boste zapeljali pod mogočno kraško planoto Nanos, po poteh nekdanjih furmanov, skozi vasice z bogato zgodovino, mimo zelenih pašnikov in travnikov ter skozi hladen gozd. Ob povratku vse udeležence čaka prav posebno viteško presenečenje! 

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA: 
brezplačno vodenje


PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne! Sprejemamo jih do zapolnitve mest na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. 

V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Vse udeležence naprošamo, da se v času poteka dogodka držijo priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Grajska kolesarska pot je bila zasnovana v sklopu projekta Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu - Bodi legenda.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA