Show menu

Postojna ob svetovnem dnevu turizma

25. 9. 2020
Foto: Dora Otoničar
Foto: Dora Otoničar
Foto: Klemen Premrl
Foto: Klemen Premrl
Konec tedna bomo obeležili Svetovni dan turizma (WTD) katerega namen je spodbujati ozaveščenost o pomenu turizma in njegove socialne, kulturne, politične in gospodarske vrednosti. Letošnji slogan je GRADIMO MIR! SPODBUJAMO ZNANJE!  

Turistični delavci želimo poudariti pomembno vlogo, ki jo ima turizem pri ohranjanju in promociji dediščine po vsem svetu, ki pomaga podeželskim skupnostim, da se držijo svoje edinstvene naravne in kulturne dediščine, in podpira ohranitvene projekte, vključno s tistimi, ki ščitijo ogrožene vrste, izgubljene tradicije ali okuse. Letošnje leto je tudi priložnost za promocijo potenciala turizma za ustvarjanje delovnih mest na podeželju in omejevanju urbanih migracij.

Svetovni dan turizma bomo obeležili tudi v Občini Postojna: V TIC Galeriji bomo v nedeljo podelili zahvale avtorjem razstave »Postojnske zgodbe v fotografijah« Predstavili bomo tudi novo serijo razglednic Postojnske zgodbe 

Ob 11.00 uri vas vabimo na voden ogled po Mestni poti (prijave sprejemamo do petka, 25.09.2020). Vsem obiskovalcem bomo podarili razglednico po izbiri iz nove serije razglednic, vključno s poštno znamko, da jo lahko pošljete na želen naslov. Predstavili vam bomo nove vsebine na spletni strani Visit Postojna: Moja zelena občina in Trajnostno zavezo OE Turizem ter številne zanimive vsebine za občane in turistične ponudnike. Lansirali bomo spletno FB trgovino Visit Postojna in darilni program, kjer imajo glavno besedo lokalne legende. 

Ob 16.00 uri vas bomo povabili na otvoritev razstave ob 20. obletnici delovanja TD Pudgura, ki bo pod kozolcem Toplarjem. Predstavili vam tudi delo informatorja v naših TICih. Cilj te manifestacije je opozoriti tako domače kot tuje obiskovalce na ponudbo naše destinacije Zeleni kras, predvsem na podlagi trajnostnega in odgovornega turizma, ki prispeva k izboljšanju kakovosti in podaljšanju turistične sezone, ustvarjanju izkušenj, zaposlovanju in trajnostnemu razvoju turizma v naši regiji in širše. Skupaj bomo lahko prelistali tiskane publikacije, kolesarske in pohodniške zemljevide, ki smo jih pripravili v letošnjem letu. 

Vabimo vas, da Svetovni dan turizma proslavite z nami!