Show menu

Izobraževalna delavnica - »Trendi v gostinstvu in kulinariki«

29. 9. 2020
RDO Postojnska jama - Zeleni kras vabi na izobraževalno delavnico na temo gostoljubja v turizmu. Delavnico bo izvedena v sodelovanju z Notranjskim regijskim parkom in chefom Urošem Štefelinom iz Vile Podvin.


Delavnica bo potekala v torek, 6. oktobra 2020, na Smrekarjevi domačiji (Grobišče 11, 6258 Prestranek), s pričetkom ob 16.00 in predvidenim zaključkom ob 20.00. Obvezne so prijave na e-naslov borut@rra-zk.si,  do ponedeljka, 5. oktobra 2020 do 12. ure.

Ob prijavi obvezno navedite:

  • ime in priimek osebe, ki se bo delavnice udeležila,
  • kakšna je vaša ponudba (turistična kmetija, hotel, sobodajalec, BB, gostilna, restavracija ipd.),
  • kaj najpogosteje ponujate gostom in
  • kje nakupujete sestavine, živil

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 je udeležba omejena do največ 30 oseb. Izobraževalna delavnica bo izvedena ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov in priporočil ustreznih organov Republike Slovenije, ki veljajo za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Ker gre za dogodek z udeležbo 10-50 oseb je potrebno imeti poimenski seznam udeležencev, prav tako je v vseh zaprtih prostorih za vse udeležence obvezna uporaba mask in upoštevanje navodil NIJZ za preprečevanje širjenja virusa.

Program:

16.00 – 18.00 Trendi v gostinstvu in kulinariki za potrebe vzpostavitve 5* kulinaričnega produkta v destinaciji Zeleni kras, gospa Ladi Klančar, Notranjski regijski park

  • Predstavitev piramide gastronomije Slovenije 2020 s poudarkom na značilnostih Notranjske
  • Kratka predstavitev osnov strežbe
  • Kako prilagoditi strežbo hrane in pijače v manjših enotah (turistične kmetije, gostilne, lokalih s pijačo…) na področju destinacije Zeleni kras; upoštevanje priporočil NIJZ-a za gostinstvo z namenom preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2 Covid 19.
  • Enostavne rešitve v strežbi, da obdržimo zadovoljnega gosta
  • Pogovor z udeleženci

 

18.00 – 20.00 Trendovska prenova lokalne kulinarične ponudbe, chef Uroš Štefelin, Restavracija Vila Podvin, prejemnik Michelinove zvezdice

  • Sodobni pristopi k prezentaciji krožnika,
  • Ekonomične rešitve za dekoracijo krožnikov,
  • Vključevanje lokalnih pridelkov v ponudbo,
  • Kreativno oblikovanje kulinarične ponudbe za različne oblike gostinske storitve,
  • Prezentacija priprave jedi.