Show menu

Nove vsebine v destinaciji Zeleni kras - ribolovni turizem

1. 10. 2020
V sodelovanju z RD Bistrica, vsemi tremi občinami Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna ter s pomočjo Regijske destinacijske organizacije Zeleni kras, se je oblikovala pobuda za razvoj in pripravo skupnega turističnega produkta na temo ribolovnega turizma, ki bo povezala vse tovrstne ponudnike na območju LAS, obenem pa se bo uredila še turistična infrastruktura na lokaciji jezer v občini Ilirska Bistrica.

Na področju LAS med Snežnikom in Nanosom delujeta dve ribiški družini (RD Bistrica in RD Postojna), ki upravljata z ribiškim življem v vodotokih in jezerih na svojem področju. 

V občini Il.Bistrica se nahajata akumulacijski jezeri Klivnik in Mola priljubljeni predvsem med ribiči za izvajanje športnega ribolova. 

Planinsko polje in reka Unica v občini Postojna pa sta eno najlepših in najboljših destinacij za muharjenje na lipana in potočno postrv v Evropi.
Projekt RAZVOJ RIBOLOVNEGA TURIZMA je zaključen in naravne danosti so infrastrukturno urejene s povezavo med vasico Sozami in ribiškim domom, pomolom, šestimi novimi kanuji, čolni in vso pripadajočo opremo. 

Več o projektu si lahko preberete na:
www.las-snezniknanos.si

Čestitke vsem sodelujočim! Destinacija je dobila pomembne trajnostne turistične vsebine že tako pestre ponudbe!

Ribolovni turizem - promocijski video