Show menu

Tržaška cesta v Postojni se bo začela obnavljati konec maja

18. 2. 2021
Projektna zasnova ureditve Tržaške ceste
Projektna zasnova ureditve Tržaške ceste
Previdoma v drugi polovici maja se bo začela dolgo pričakovana obnova Tržaške ceste v Postojni. Gradnja bo trajala predvidoma 14 mesecev, okvirna vrednost del pa bo znašala 2,7 milijona evrov.

Tržaška cesta (od začetka ulice do križišča za Log) bo po novem urejena enonivojsko, brez pločnikov, ploščad pa bo predvidoma v celoti tlakovana. 

Promet bo še naprej enosmeren, saj je javna razprava pokazala, da si občani ne želijo popolne zapore ulice, bo pa bistveno več prostora namenjenega pešcem in kolesarjem in ne več parkiranju avtomobilov, pa tudi hortikulturni ureditvi. 

Dostop bo omogočen stanovalcem in za dostavo, za vse ostale pa časovno zelo omejen, z namenom zmanjšati promet. Tudi hitrost bo omejena na deset kilometrov na uro.


Projektna zasnova ureditve Tržaške ceste
Projektna zasnova ureditve Tržaške ceste
Po zaključku ureditve namerava občina objaviti tudi razpis za subvencioniranje prenove fasad, ki zdaj kazijo podobo ulice. 

Na občini računajo tudi na čim večjo pripravljenost lastnikov za sodelovanje, prav tako upamo, da bo nekatere nova podoba ulice spodbudila k oddaji oz. najemu lokalov, ki so zdaj prazni. 

Čeprav obstajajo bojazni glede delne omejitve prometa, pa verjamemo, da lahko z dobro ponudbo in lepo ureditvijo počasi Tržaško cesto oživimo. 
Vir: Občina Postojna

V spodnji priponki si lahko ogledate projektno zasnovo ureditve Tržaške ceste.