Show menu

Videoposnetek virtualnega srečanja tur. gospodarstva destinacije Zeleni kras

18. 5. 2021

Zavod Znanje Postojna, OE Turizem in RDO Postojnska jama-Zeleni kras sta v torek, 4. maja 2021, preko aplikacije Zoom izvedla spletno srečanje turističnega gospodarstva z naslovom » VODENA TURA PO ZELENEM KRASU «.

Pobuda za izvedbo srečanja, se je pojavila ob koncu spletne delavnice z naslovom »3,2,1, … NAPOTKI IN TRIKI ZA PRIPRAVO NA GOSTE V LETU 2021«, izvedene, 13. aprila 2021, na kateri se je izkazalo, da imajo turistični ponudniki v naši destinaciji številna vprašanja in dileme glede turističnih bonov, priprave zanimivih in cenovno privlačnih turističnih paketov ter da je poznavanje turistične ponudbe destinacije Zeleni kras še vedno zelo pomanjkljivo.

Osrednji namen drugega spletnega srečanja, je bila predstavitev vsebin, katere lahko turistični ponudniki ponudijo svojim gostom v ogled in doživetje ter predstavitev raznih novostih v turistični ponudbi, ki so se v destinaciji pojavile v zadnjem letu (digitalizacija kulturne dediščine, opazovanje medveda in fotolov, tematska pot okoli Cerkniškega jezera, …).

Videoposnetek srečanja, katerega se je udeležilo 34 turističnih akterjev iz destinacije Zeleni kras, vključno s številnimi lokalnimi ponudniki turističnih storitev, upravljavci nastanitvenih kapacitet, gostinci, in predstavniki lokalnih turističnih organizacij, si lahko ogledate spodaj.